Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Муженко обговорить у НАТО проблеми безпеки і взаємодії

Влада 4268 переглядів

Опубліковано - 14.01.2019 17:19 | Всі новини | Версія для друку

Муженко обговорить у НАТО проблеми безпеки і взаємодії
Муженко обговорить у НАТО проблеми безпеки і взаємодії
Управління зв’язків із громадськістю Збройних сил України оприлюднило плани начальника Генерального штабу, головнокомандувача Збройних сил генерала армії України Віктора Муженка в перебігу його перебування у штаб-квартирі Північноатлантичного союзу у Брюсселі.

За повідомленням, він візьме там участь у 180-му засіданні Військового комітету НАТО на рівні головнокомандувачів, що відбудеться 15–16 січня.

«У перебігу дводенного засідання очільник українського Генштабу працюватиме з колегами з 29 країн-членів альянсу та окремих запрошених країн-партнерів. У порядку денному заходу розгляд поточних викликів стратегічного рівня, заходів оборони і стримування та Ініціативи НАТО для посилення готовності», – поінформували українські військові.

Як мовиться в повідомленні, такий формат зустрічей є особливо ефективним із огляду на унікальну можливість як відверто обговорити питання глобальної й регіональної безпеки, так і обмінятися підходами та напрацюваннями в царині розвитку Збройних сил країн НАТО і партнерів.

Окрім участі у спільних засіданнях, Віктор Муженко проведе у штаб-квартирі Північноатлантичного союзу низку двосторонніх зустрічей із найвищим політичним та військовим керівництвом НАТО, окремими очільниками Генштабів країн-союзниць, повідомили у Збройних силах.

Днями міністр оборони України Степан Полторак заявив, що настрої членів Північноатлантичного союзу щодо можливого членства України змінилися протягом останніх років. «Уже понад чотири роки спостерігаю за настроями у штаб-квартирі НАТО щодо України. Спершу нас сприймали не надто серйозно. Згодом не розуміли, як це можна зробити. А вже під час останньої зустрічі у Брюсселі фактично всі казали про необхідність нашого прискореного вступу в НАТО», – розповів Полторак. За його словами, підтримка НАТО стала особливо відчутною після подій Керченської кризи 25 листопада 2018 року, коли російські силовики напали на три українські військові кораблі і захопили їх разом із 24 членами екіпажів.

Президент України Петро Порошенко заявляє про намір домогтися якнайшвидшого остаточного схвалення у Верховній Раді змін до Конституції України, які зафіксували б стратегічний курс держави на вступ до НАТО, а також до Європейського союзу. Перше схвалення в парламенті цих змін відбулося в листопаді 2018 року.

Тим часом Угорщина через суперечку з Україною навколо нового українського закону про освіту, що передбачає шкільну освіту головно державною українською, вже тривалий час блокує в НАТО, де рішення ухвалюються лише консенсусом, усі двосторонні заходи щодо зміцнення контактів Північноатлантичного союзу і України, відтак представники Києва можуть брати участь тільки в багатосторонніх заходах НАТО і країн-партнерів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.