Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Керівництво “Спецтехноекспорту” підозрюють у розтраті

Скандал 4602 перегляди

Опубліковано - 4.03.2019 20:28 | Всі новини | Версія для друку

Керівництво “Спецтехноекспорту” підозрюють у розтраті
Керівництво “Спецтехноекспорту” підозрюють у розтраті
Чинного та колишнього директорів держпідприємства “Спецтехноекспорт”, що входить до складу ДК “Укроборонпром” затримали через підозру в розтраті.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро.

"4 березня 2019 року детективи НАБУ та САП затримали чинного та колишнього директорів ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" (входить до складу державного концерну "Укроборонпром") за підозрою у розтраті 2,225 млн дол. США", - йдеться у повідомленні.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру екс-директору "Спецтехноекспорту", який причетний до організації схеми розтрати 55 млн грн.

Відповідна інформація оприлюднена на сторінці відомства у Facebook. Також повідомлено про підозру ще чотирьом чинним та колишнім високопосадовцям "Спецтехноекспорту", йдеться у дописі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній директор державного госпрозрахункового зовнішньоторгівельного підприємства "Спецтехноекспорт" (дочірнього підприємства державної компанії "Укрспецекспорт") із залученням двох своїх заступників, директора департаменту та завідувача сектору цього підприємства організував злочинну схему розтрати належних державі в особі державного підприємства "Завод 410 ЦА" коштів та виведення їх за кордон на користь іноземної юридичної особи.

Зокрема, у ході виконання зовнішньоекономічного контракту на постачання продукції військового призначення, укладеного "Спецтехноекспортом" як розпорядником майна ДП "Завод 410 ЦА" з Міністерством оборони Індії, посадовець, шляхом підписання відповідної угоди залучила до його супроводження агента – компанію-резидента Об’єднаних Арабських Еміратів.

Відповідно до умов цієї угоди агент, як комерційний посередник, взяв на себе зобов’язання здійснити від імені, в інтересах, за рахунок та під контролем ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" надати послуги з метою укладення та виконання контракту.

За ці послуги, на підставі підписаних службовими особами "Спецтехноекспорту" актів виконання робіт та платіжних доручень, з рахунку дочірнього підприємства на рахунок іноземного агента протягом 2015 року було перераховано належні ДП "Завод 410 ЦА" державні кошти в сумі 2,2 млн доларів.

Однак зібрані в ході слідства докази свідчать про те, що посередник ніяких послуг, пов’язаних з укладенням або подальшим виконанням зовнішньоекономічного контракту, не надавав.

Таким чином, внаслідок протиправних дій службових осіб ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" та безпідставного перерахунку агенту коштів за ненадані послуги державі в особі ДП "Завод 410 ЦА" сп"ичинено матеріальні збитки на суму еквівалентну 55,5 млн гривень, стверджують у САП.

Наразі зазначені особи, у тому числі колишній та нинішній директори дочірнього підприємства, затримані в порядку, передбаченому ст. 208 КПК України. Найближчим часом до суду будуть подані клопотання про обрання їм запобіжних заходів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.