Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Командувач сил США і НАТО в Європі розповів про можливу нову збройну допомогу Україні

Світ навколо нас 3263 перегляди

Опубліковано - 6.03.2019 12:43 | Всі новини | Версія для друку

Головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Кертіс Скапаротті
Головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Кертіс Скапаротті
Надання Україні додаткової летальної зброї, щоб стримувати подальшу агресію Росії, зокрема на морі, можливе, однак, це рішення ще має пройти “стратегічне обговорення”.

Про це заявив головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Кертіс Скапаротті.

"Снайперські системи, боєприпаси і, з огляду на ситуацію в Керченській протоці, можливе обговорення військово-морських систем в майбутньому", - заявив Скапаротті говорячи про види допомоги, надання яких Україні можуть розглядати США.

Генерал США зробив цю заяву під час слухань Комітету Сенату США зі збройних сил США, відповідаючи на питання сенатора Джима Інгофа.

Інгофа цікавило, чому "Джавеліни" стали практично єдиним випадком надання допомоги летальною зброєю Україні, попри наявність у виконавчої влади США відповідних повноважень.

"В Україні Росія вже шостий рік веде війну, - зауважив сенатор. - Ми говорили про це і включили формулювання в наші закони про оборонні видатки, що дозволило б надіслати летальну збройну допомогу Україні. Наскільки мені відомо, був лише один випадок, коли ми справді надіслали летальну допомогу – "Джавеліни". Скажіть чому ми не досягли успіху в цьому, хоча повноваження є?" – запитав сенатор.

"Необхідно провести стратегічні обговорення стосовно розміщення такого роду збройних систем", - заявив генерал у відповідь.

Скапаротті також відзначив, що українці відповідально поставились до надання "Джавелінів".

"Як ви зазначили, стосовно повноважень з "Джавелінів", я вважаю, що українці пройшли тренування використанню цих систем. Вони відповідально ставляться до їх безпеки і розміщення. Ми уважно за цим спостерігаємо. Нові системи, де можлива допомога США, - говорить Скапаротті, - можуть включати снайперські системи, боєприпаси і, з огляду на ситуацію в Керченській протоці, можливе обговорення військово-морських систем в майбутньому", - заявив Скапаротті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.