Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Облгази Фірташа ігнорують рішення НКРЕКП

Газоват 4293 перегляди

Опубліковано - 10.04.2019 19:32 | Всі новини | Версія для друку

Облгази Фірташа ігнорують рішення НКРЕКП
Облгази Фірташа ігнорують рішення НКРЕКП
Оператори газорозподільчих мереж всупереч рішенню Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, продовжують нараховувати споживачам обсяги газу за приведення до стандартних умов.

Про це повідомив заступник голови департаменту з енергоефективності НАК "Нафтогаз" Олексій Хабатюк на своїй сторінці у Facebook.

"Облгази проігнорували рішення НКРЕКП та продовжують нараховувати споживачам зайві обсяги газу. Вінницька, Волинська, Закарпатська, Запорізька, Чернігівська - це неповний перелік областей, з яких надходить чергова хвиля скарг споживачів", - написав Хабатюк.

Він підкреслив, що всі вони входять до групи РГК Дмитра Фірташа.

За інформацією Хабатюка, у рахунках за березень не тільки не було зроблено перерахунку з жовтня минулого року, як того вимагала НКРЕКП, а й знову донараховані обсяги за березень.

"НКРЕКП зобов’язане провести чергову перевірку та підтвердити факт ігнорування облгазами рішень регулятора. Але Верховна Рада не може стояти осторонь, бо, на жаль, у регулятора за законом про ринок газу та про сам регулятор обмежені повноваження. Це питання енергобезпеки!" - додав Хабатюк.

У жовтні 2018 року в середньому обсяги донарахувань у платіжках за газ склали 1–1,5 % від обсягу споживання, а вже в грудні-січні — близько 5-10%. Зважаючи на це, в листопаді 2018 року НКРЕКП прийняла 42 рішення про заборону донарахування додаткових обсягів.

Наприкінці року уряд звернувся до НКРЕКП із проханням провести перевірки усіх облгазів на дотримання законодавства.

У грудні споживачі газу без лічильників отримали рахунки за газ із донарахуваннями.

НКРЕКП зафіксувала порушення двадцяти облгазів у частині приведення обсягів газу до стандартних умов та виставлення завищених рахунків споживачам. Протягом березня комісія проводила у цих компаніях позапланові перевірки.

Ряд облгазів були оштрафовані на 850 тис. кожен.

Жоден з оштрафованих облгазів не погодився із санкціями.

Суди відмовили ПАТ "Волиньгаз" та ПАТ "Вінницягаз" у зупиненні дії рішень Нацкомісії щодо накладення штрафів на компанії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.