Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські війська не припиняють обстріли

Війна з Росією (АТО) 3422 перегляди

Опубліковано - 30.04.2019 19:06 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські війська не припиняють обстріли
Ситуація на фронті: російські війська не припиняють обстріли
за минулу добу в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво противник вісім разів порушив режим припинення вогню, при цьому двічі – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції Об’єднаних сил з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник шість разів обстріляв позиції наших захисників, з них:

поблизу міста МАР’ЇНКА, з населеного пункту ТРУДІВСЬКИЙ – з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі біля населеного пункту ШИРОКИНЕ, з села САХАНКА – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі поблизу населеного пункту ПІСКИ, з передмістя ДОНЕЦЬК "ВОЛЬВО-ЦЕНТР" та населеного пункту ВЕСЕЛЕ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

в районі села ПАВЛОПІЛЬ, з населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог двічі обстріляв позиції наших захисників, з них:

в районі населеного пункту ЗОЛОТЕ-4, з населеного пункту БЕРЕЗІВСЬКЕ – з 82 мм мінометів;

біля села ТРАВНЕВЕ, з населеного пункту ГОЛЬМІВСЬКИЙ – з автоматичних станкових гранатометів.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби одного окупанта знищено.

Від початку доби ворог чотири рази порушив режим припинення вогню, з них один раз – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 мм мінометів.

Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник тричі обстріляв позиції наших підрозділів:

з гранатометів різних систем – біля населеного пункту ПІСКИ;

з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ;

з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї – біля міста МАР’ЇНКА.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник з 120 мм мінометів обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту ТРОЇЦЬКЕ.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо дотримання чинного законодавства України в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об’єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться фільтраційні заходи, впроваджено посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 610 адміністративних правопорушень. За результатами слідчих дій за підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів три особи.

Протягом 29 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил правоохоронцями розкрито вісім злочинів.

29 квітня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали понад 10 тисяч осіб та 1,5 тисячі транспортних засобів. Водночас близько 11 тисяч осіб і 1,3 тисяч транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку.

У пропуску через контрольні пункти в’їзду-виїзду відмовлено 17 особам. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на загальну суму понад 75 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано чергову допомогу продуктами харчування першої необхідності малозабезпеченим сім’ям в населених пунктах КРИНИЧНЕ, РОТИ і ВОЗДВИЖЕНКА.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.