Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Балуха тримають у штрафному ізоляторі, щоб унеможливити дострокове звільнення

Імперія «Совок» 3156 переглядів

Опубліковано - 14.05.2019 11:48 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Балуха тримають у штрафному ізоляторі, щоб унеможливити дострокове звільнення
Політв’язні Кремля. Балуха тримають у штрафному ізоляторі, щоб унеможливити дострокове звільнення
Адміністрація російської колонії в Тверській області, в якій утримують українського активіста Володимира Балуха, систематично поміщає в’язня до штрафного ізолятора, щоб виключити умовно-дострокове звільнення кримчанина.

Про це адвокат Балуха Ольга Дінзе заявила 13 травня в коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Думаю, що його будуть продовжувати там тримати принаймні до 19 травня. У характеристиці напишуть, що він злісний порушник, і умовно-дострокове звільнення йому не рекомендовано», – вказала адвокат.

За попередньою інформацією Дінзе, Балух міг би претендувати на умовно-дострокове звільнення в липні 2019 року.

Адвокат зазначила, що самопочуття українця «дуже погане і емоційно, і фізично». Балух написав заяву адміністрації колонії, щоб до нього для попереднього огляду допустили цивільного лікаря, на цьому ж наполягає захист.

Минулого тижня Кримська правозахисна група із посиланням на адвоката Ольгу Дінзе повідомляла, що стан здоров’я українського активіста з анексованого Криму Володимира Балуха, який перебуває у штрафному ізоляторі виправної колонії № 4 міста Торжок у Тверській області Росії, «помітно погіршився»

«У ШІЗО він, як і раніше, їсть тільки хліб і п’є воду… В очі відразу впадають сильні набряки ніг, що, швидше за все, свідчить про хворобу нирок», – йдеться в повідомленні.

Підконтрольний Кремлю суд засудив українського активіста Володимира Балуха до 4 років і 11 місяців колонії та штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень) за сукупністю двох кримінальних справ. ФСБ Росії затримала його 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір’ї його будинку.

Друга кримінальна справа пов’язана з нібито нападом на керівника ізолятора тимчасового тримання.

9 січня підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив Балуху в умовно-достроковому звільненні. Активіст упродовж кількох місяців у 2018 році голодував на знак протесту проти несправедливого ув’язнення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.