Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Російська адміністрація відмовила українському консулу у відвідинах Балуха

Імперія «Совок» 3227 переглядів

Опубліковано - 24.05.2019 19:42 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Російська адміністрація відмовила українському консулу у відвідинах Балуха
Політв’язні Кремля. Російська адміністрація відмовила українському консулу у відвідинах Балуха
Українському консулу відмовлено у зустрічі з політв’язнем Володимиром Балухом, українське посольство направило ноту Міністерству закордонних справ Росії.

Про це йдеться у відповіді МЗС України уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій щодо забезпечення відвідання українськими дипломатами Балуха, повідомила омбудсмен на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні отримала відповідь на свій запит до міністра закордонних справ України щодо забезпечення відвідання дипломатичними працівниками українського посольства політв’язня Володимира Балуха, якого утримують у Тверській області... У МЗС мені повідомили, що український консул проводив зустріч із керівником колонії, де утримують Володимира... Консул також звертався до керівництва колонії, щоб йому дали змогу зустрітися з Балухом, проте у цьому було відмовлено", - розповіла Денісова.

Вона нагадала, що Балух раніше повідомляв у листах активістці Українського культурного центру в Криму про те, що до нього не допускають українських консулів через нібито його російське громадянство.

Представника українського посольства ознайомили у тюрмі, де утримується політв’язень, із матеріалами перевірки «УМВС Росії» у Керчі, на підставі якої Балух, начебто, визнаний громадянином РФ. При цьому «російський паспорт» Балуха не було надано, бо він так і не оформлювався, зазначила Денісова.

Крім того, за інформацією МЗС, Володимира відвідував 7 травня його адвокат Олєг Дінзе. Він повідомив про значне погіршення стану здоров’я українського політв’язня, на кого адміністрація закладу чинить психологічний тиск, а також йому не надається медична допомога.

За словами Денісової, Посольство України в РФ направило ноту на адресу МЗС РФ з викладенням фактів порушення прав громадянина України Балуха з метою отримання відповідних роз’яснень та забезпечення його зустрічі з дипломатичним представником України.

Як повідомлялося, "суд" в окупованому Криму засудив Балуха до 4 років 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. Причиною кримінального переслідування Балуха є його проукраїнська позиція в окупованому Росією Криму. Українець з 29 березня 2019 року знаходиться в колонії у місті Торжок Тверської області Росії, що є порушенням ст.49 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, якою забороняється переміщення жителів окупованих територій на територію країни-окупанта.

4 квітня Балуха помістили в штрафний ізолятор колонії № 4 м.Торжок (РФ).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.