Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Зеленський провів нараду з членами РНБО

Влада 3539 переглядів

Опубліковано - 31.05.2019 20:10 | Всі новини | Версія для друку

Президент Зеленський провів нараду з членами РНБО
Президент Зеленський провів нараду з членами РНБО
Президент Володимир Зеленський провів нараду за участю членів Ради національної безпеки і оборони України, присвячену енергетичній безпеці.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Зеленський нагадав, що позавчора на шахті «Лісова» у Львівській області загинули двоє гірників, два роки тому загинули 8 гірників на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля», нещодавно загинули 17 шахтарів на шахті «Східкарбон» біля Луганська.

«Це все наші люди. Проблеми у вугільній галузі мають спільне коріння, де б вони не виникали», – наголосив президент.

Глава держави зазначив, що за останній тиждень він побував у двох місяцях, де гинуть українці.

«Якщо на фронті вбивають кулі й снаряди, то в тилу – безвідповідальність, безгосподарність і корупція», – підкреслив Зеленський.

За його словами, сьогодні проблематику енергетики обговорили у форматі наради, а за два тижні будуть ухвалені відповідні рішення.

«Ціна питання дуже велика – безпека й добробут наших людей», – зазначив президент.

Зеленський констатував, що протягом 2014-2018 років видобуток вугілля державними підприємствами України зменшився на 47%. Українська економіка критично залежить від імпорту енергоносіїв, і дуже мало зроблено для їх отримання з різних джерел.

«Попри райдужні заяви, видобуток газу не зростає. Завтра – літо, але зима близько. І вже слід готуватися до опалювального сезону», – наголосив президент.

Глава держави нагадав, що одним із зобов’язань України перед Європейським Союзом є реформування енергетичної сфери, і ключовою тут є демонополізація енергетичних ринків. З 1 липня має запрацювати черговий етап ринку електроенергії.

«Але в умовах суцільної монополізації можуть виникнути ризики і для виробників, і для споживачів, і для економіки України у цілому. Про це нас попереджають міжнародні партнери», – заявив Зеленський.

Як повідомлялося раніше, повномасштабний ринок електроенергії відповідно до Закону України "Про ринок електричної енергії" повинен бути введений із 1 липня 2019 року.

Водночас у ДП НЕК "Укренерго" не виключають короткочасної відстрочки з введенням ринку електроенергії - на 2-3 місяці або перенесення на 2020 рік.

Наприкінці квітня експерт новообраного президента Володимира Зеленського з питань енергетики, житлово-комунальних послуг та антимонопольного регулювання Андрій Герус заявляв, що запуск нового ринку електричної енергії треба перенести на один рік - із 1 липня 2019 року на 1 липня 2020 року - через невирішені проблеми, такі як значний обсяг перехресного субсидування і борги на ринку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.