Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Піар на імітації переговорів. Бойко з Медведчуком у кремлівській телеагітці

Вибори - 2019 6261 перегляд

Опубліковано - 11.07.2019 11:04 | Всі новини | Версія для друку

Піар на імітації переговорів. Бойко з Медведчуком у кремлівській телеагітці
Піар на імітації переговорів. Бойко з Медведчуком у кремлівській телеагітці
Лідери партії «Опозиційна платформа – За життя» Юрій Бойко та Віктор Медведчук 10 липня знову відвідали Москву, де зустрілися з прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим та керівництвом російської нафтогазової компанії «Газпром».

За словами Бойка, переговори стосувалися зокрема «постачання російського газу» до України, передає Радіо Свобода.

«Ми практично поставили крапку в підготовці контракту на закупівлі російського газу напряму на 25% дешевше, ніж зараз через так званий віртуальний реверс, а це суттєве полегшення і для економіки, і для людей, і для пониження комунальних тарифів, і в цілому зниження цін по країні. Протягом серпня цей контракт буде укладений», – заявив Бойко.

При цьому в червні 2019 року голова правління української енергетичної компанії «Нафтогаз» Андрій Коболєв, коментуючи попередні заяви Бойка і Медведчука про нібито більш вигідний російський газ, повідомив, що ціна імпортованого з Європи газу на липень становить близько 178 доларів за кубічний метрів.

Водночас ціна за контрактом з «Газпромом» становить 315 доларів, отже, підсумував Коболєв, навіть 25-відсоткова знижка не робить прямі закупівлі газу з Росії вигіднішими для України.



Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, своєю чергою, висловив підтримку партії «Опозиційна платформа – За життя» в її прагненні відновити «політичний діалог між українськими і російськими партіями», який наразі «згорнутий».

«На жаль, попри проведення виборів президента, ми поки не отримали якихось чітких сигналів про те, який курс буде проводити новий президент. Звісно, ми чекаємо результатів виборів до Верховної Ради. Сподіваємося, вона більшою мірою буде відображати сподівання мільйонів громадян України. Ще раз хотів би сказати, що ми, як люди, які симпатизують тим ідеям, які озвучуються «Опозиційною платформою – За життя», бажаємо вам у цьому плані максимальних успіхів», – заявив російський політик.

Це вже треті відвідини російської столиці для Бойка і Медведчука. 7 червня лідери партії «Опозиційна платформа – За життя» Юрій Бойко та Віктор Медведчук зустрілися з головою російської компанії «Газпром» Олексієм Міллером у російському місті Санкт-Петербурзі.

До того, наприкінці березня, за тиждень до першого туру виборів президента України, прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв та Міллер провели в Москві переговори із Медведчуком та Бойком, який на той час був кандидатом у президенти.

Партія «Опозиційна платформа – За життя» балотується в український парламент на позачергових виборах, які мають відбутися 21 липня.

Замість післямови. Напевно у багатьох громадян виникло питання: на підставі чого і за чиїм дорученням зазначені пани ведуть переговори? Адже, відповідно до чинного законодавства, президент України і уряд формують повноважну делегацію для міждержавних переговорів, в даному випадку, щодо транзиту і постачання газу, при чому, визначаються директиви з конкретною позицією українського уряду. В даному випадку ані президент Володимир Зеленський, ані уряд не уповноважував нардепів Бойка, Рабіновича, Козака на проведення будь-яких міждержавних переговорів з керівниками уряду Росії і "Газпрому". Те ж стосується Віктора Медведчука, який, до речі, як юрист має знати, що самочинне привласнення повноважень виступати від імені держави має ознаки протиправного вчинку.

Отже насправді все це телеагітка, яка не має жодного правового змісту, окрім, хіба що, очевидного втручання керівництва Росії у виборчий процес в Україні на боці одного з кандидатів на виборах до парламенту. І, зазначимо, відбувається це не вперше. Без будь-якої належної реакції політичного керівництва ЄС і США, незважаючи на те, що РФ - здійснює воєнну агресію проти України і втручання у внутрішні справи нашої держави є невід’ємним елементом цієї агресії. Не менш дивну позицію "китайського спостерігача" чомусь вибрав МЗС України, який мав би першим відреагувати на факти неприхованого втручання РФ у виборчий процес. Наприклад, вимагаючи розглянути це питання на засіданні РБ ООН. Не зрозумілою є й позиція президента Зеленського на очевидну зневагу до інституту української влади з боку учасників виборчого процесу.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори - 2019»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.