Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна отримала надзвичайний шанс змінити ситуацію

Політика 2921 перегляд

Опубліковано - 29.07.2019 09:18 | Всі новини | Версія для друку

Україна отримала надзвичайний шанс змінити ситуацію
Україна отримала надзвичайний шанс змінити ситуацію
«Україна отримала надзвичайний шанс змінити ситуацію» – стаття з такою назвою під авторством редакційної ради вийшла у поважному виданні Вашингтон Пост.

«Українська політична еліта неодноразово втрачала шанс стабілізувати країну та забезпечити незалежність від Росії», - пише видання. 21 липня виборці замінили понад 60 відсотків складу парламенту, відправивши в маргінес партії, які управляли країною у минулому, а партія президента-новачка Зеленського у перше за всю історію незалежної України отримала абсолютну більшість у парламенті, пишуть автори статті.

Вашингтон Пост вказує на «позитивні сигнали», які вже надіслав президент Зеленський: він вже попросив парламент скасувати депутатську недоторканність, дозволити переслідування офіційних осіб за хабарництво та схвалити призначення нового Генпрокурора.

«Пан Зеленський може продемонструвати, що його уряд буде відмінним від попередніх шляхом призначення нових прокурорів, просування судової реформи, підтримки антикорупційного суду та очищення митниці», - йдеться у статті. Разом з тим, вказують автори статті, президенту Зеленському варто дистанціюватися від Ігоря Коломойського.

«Розгромна перемога пана Зеленського відокремила Україну від інших країн Східної Європи, там де демократія або не існує, або перебуває під загрозою. Якщо він буде успішним, він може трансформувати політичний клімат в регіоні та завдати потенційно нищівного удару авторитарній моделі влади Путіна та його імперським амбіціям. Сполучені Штати, які за адміністрації Трампа підтримують суверенітет України, повинні зробити все, аби допомогти їй. Але саме президент Зеленський та нова політична еліта, яку він створив, повинні показати, що Україна може бути успішною.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.