Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Нафтогаз” перед судом оцінив свої збитки у Криму в 5,2 мільярда доларів

Економіка 3707 переглядів

Опубліковано - 31.07.2019 18:23 | Всі новини | Версія для друку

“Нафтогаз” перед судом оцінив свої збитки у Криму в 5,2 мільярда доларів
“Нафтогаз” перед судом оцінив свої збитки у Криму в 5,2 мільярда доларів
Позовну заяву щодо компенсації збитків за захоплення Росією активів “Нафтогазу” в Криму передано до Третейського суду Гааги.

НАК "Нафтогаз України" та підприємства групи "Нафтогаз" подали до трибуналу при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі позовну заяву проти Росії щодо розміру компенсації збитків, завданих захопленням активів групи "Нафтогаз" у Криму. Позовну заяву подали наприкінці червня, однак у компанії повідомили про це лише у середу, 31 липня, на сайті НАК "Нафтогаз України".

Група "Нафтогаз" просить трибунал зобов’язати Російську Федерацію виплатити на користь позивачів 5,2 мільярда доларів США. У Києві очікують, що трибунал ухвалить рішення щодо компенсації збитків не раніше кінця 2020 року. Як зазначають у "Нафтогазі", трибунал вже визнав, що Російська Федерація порушила низку положень угоди про захист інвестицій, експропріювавши активи групи "Нафтогаз" у Криму.

Своєю чергою, міністерство юстиції РФ у березні повідомило, що Росія не визнаватиме рішення Третейського суду в Гаазі про визнання провини РФ у втраті НАК "Нафтогаз України" своїх активів у Криму після анексії півострова Росією. У Москві стверджують, що в арбітражу немає юрисдикції для розгляду позову "Нафтогазу" проти Росії.

Арбітражне провадження при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі за позовом "Нафтогазу" проти Російської Федерації через незаконну експропріацію майна у Криму було розпочато 17 жовтня 2016 року. До позову приєднались шість компаній, що входять у групу "Нафтогаз": "Чорноморнафтогаз", "Укртрансгаз", "Лікво", "Укргазвидобування", "Укртранснафта" та "Газ України".

"Нафтогаз" та компанії групи ініціювали це арбітражне провадження, посилаючись на угоду між Кабінетом міністрів України та урядом РФ про заохочення та взаємний захист інвестицій, більш відому як російсько-українська двостороння інвестиційна угода.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.