Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зеленський вже вчетверте поговорив телефоном із Меркель

Політика 3543 перегляди

Опубліковано - 29.08.2019 09:46 | Всі новини | Версія для друку

Зеленський вже вчетверте поговорив телефоном із Меркель
Зеленський вже вчетверте поговорив телефоном із Меркель
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із канцлеркою ФРН Анґелою Меркель. За словами посла України у ФРН Анлрія Мельника, це вже четверта телефонна розмова лідерів країн за останні місяці.

Президент України Володимир Зеленський та канцлерка ФРН Анґела Меркель (Angela Merkel) провели в середу, 28 серпня, телефонну розмову. Про це повідомив речник Меркель Штеффен Зайберт (Steffen Seibert).

За словами речника, заява якого оприлюднена на сайті канцлерки, у фокусі розмови перебували ситуація на Сході України та подальші дипломатичні зусилля у "нормандському форматі", до якого входять Німеччина, Франція, Росія та Україна.

Також Зайберт повідомив, що обоє співрозмовників погодилися, що мінські домовленсті мають бути повністю втіленими, а також висловили прагнення якнайшвидше провести саміт лідерів країн "нормандської четвірки". Речник німецького уряду додав, що Меркель розповіла українському президенту про подробиці дискусії щодо України під час саміту глав держав та урядів країн Великої сімки (G7) у французькому місті Біарріці.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник повідомив у соціальній мережі Twitter, що ця розмова була "четвертою за останні місяці". "Німеччина і надалі залишається надійним другом і стратегічним партнером України!", - написав посол.

Нагадаємо, 19 серпня, під час зустрічі із російським президентом Володимиром Путіним, його французький колега Еммануель Макрон обговорили умови проведення переговорів у "нормандському форматі" щодо врегулювання на Донбасі. Тоді Макрон висловив сподівання, що зустріч у цьому форматі відбудеться вже упродовж "наступних тижнів".

25 серпня Меркель заявила, що Берлін та Париж хочуть якнайшвидше провести зустріч у "нормандському форматі" на найвищому рівні. А 26 серпня Макрон уточнив, що саміт відбудеться у вересні. "Гадаємо, існують передумови для проведення корисного саміту (у "нормандському форматі". - Ред.)", - сказав французький президент під час пресконференції у Біарріці, де завершився саміт G7. Пункт про підготовку Німеччиною та Францією зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" включили також до тексту заключної заяви саміту G7.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.