Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля розповідають. Сенцов розповів про психологічний тиск

Імперія «Совок» 3718 переглядів

Опубліковано - 10.09.2019 14:55 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля розповідають. Сенцов розповів про психологічний тиск
Політв’язні Кремля розповідають. Сенцов розповів про психологічний тиск
Український режисер та колишній політв’язень Кремля Олег Сенцов заявив, що у російській тюрмі до нього не застосовували жодного фізичного впливу.

Про це він сказав під час своєї першої після звільнення пресконференції.

“Ставлення було трохи особливе, усе було за правилами. І за тобою стежать, щоб ти відповідно не зробив нічого зайвого. До мене не застосовувалося жодного фізичного впливу, намагання психологічно вплинути були”, - сказав Сенцов.

"Я збираюсь займатися двома найпрекраснішими речами на цій землі - це знімати кіно і жити", - сказав Сенцов.

Він додав, що планує жити в Київі, куди вже переїхала його донька.

"Щодо Криму, то повернутись туди - тільки на танках. Поки не можемо... Знову ж таки - не треба сприймати мої слова буквально. Я буду жити в Київі, моя донька вже переїхала сюди, моя мама з моїм сином зараз приїхали провідати нас . Мама поки залишиться, а син з колишньою дружиною поїдуть в Крим", - додав він.

Сенцов вважає, що Росія будує свою політику на брехні і боротися з нею можна тільки кажучи правду. "Те, що зараз відбувається в Україні, наш конфлікт з Росією, назвемо так, він багато в чому інформаційний, і проблема не в тому, що Путін напав на Україну, а в тому, що більшість росіян його в цьому підтримували. Ця імперія будується на брехні, а єдиний спосіб боротьби з брехнею - це говорити правду", - сказав він.

Сенцов також подякував українським та іншим ЗМІ, які доносять правду про це.

Як повідомлялося раніше, 7 вересня відбулося взаємне звільнення громадян України і РФ. В Україну в рамках звільнення прибули 35 українців - 24 військовополонені моряки і 11 політв’язнів, серед яких і режисер Олег Сенцов.

Його та активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою вину не визнали. Сенцов відбував покарання у місті Лабитнангі, на півночі Росії.

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях, Сенцов "письмово погодився на прийом їжі". Він назвав це "вимушеним заходом через загрозу примусового годування".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.