Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українсько-американські навчання Rapid Trident-2019 стартували на Львівщині

Захист держави 5202 перегляди

Опубліковано - 16.09.2019 21:46 | Всі новини | Версія для друку

Українсько-американські навчання Rapid Trident-2019 стартували на Львівщині
Українсько-американські навчання Rapid Trident-2019 стартували на Львівщині
На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного відбулася офіційна церемонія відкриття українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ "Rapid Trident-2019" ("Стрімкий тризуб-2019").

Участь в навчаннях беруть понад 3,5 тисяч осіб з 14 країн світу, повідомляє пресслужба Міноборони з посиланням на інформацію пресгрупи навчань "Rapid Trident-2019".

"Навчання рівня бригади є наймасштабнішим в Україні. Це показник спільних можливостей сумісності між арміями України, США, країнами-членами та партнерами НАТО", — цитує пресслужба начальника управління підготовки оперативного командування "Захід" Сухопутних військ ЗСУ Олександра Жакуна.

Як зазначається, цьогоріч до проведення навчання залучена безпрецедентна кількість військовослужбовців — понад 3,5 тисяч осіб з 14 країн світу. Окрім України та США, до навчань залучені військовослужбовці з Канади, Болгарії, Грузії, Італії, Литви, Молдови, Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії. Найбільші іноземні контингенти — від армій США та Канади. Загалом близько 500 осіб.

Українську сторону у навчання представляють понад три тисячі військових. Зокрема, військові однієї з гірсько-штурмових бригад Сухопутних військ ЗС України, військовослужбовці ЛИТПОЛУКРБРИГ, оперативна група цивільно-військового співробітництва ЗСУ, підрозділи РХБ захисту та оперативного забезпечення, батальйонно-тактична група МВС, до якої увійшли військовослужбовці НГУ, Держприкордонслужби, Нацполіції, ДСНС, УДОУ, та ВСП ЗС України.

У пресслужбі наголосили, що переважна більшість українських військовослужбовців мають досвід участі у бойових діях в районі проведення АТО/ООС на території Донецької та Луганської областей. Крім того, до командно-штабної фази навчання залучаються українські армійці зі складу багатонаціональної литовсько-польсько-української бригади, яка була створена у 2014 році.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.