Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна офіційно відмовилася від участі в сесії ПАРЄ

Політика 2934 перегляди

Опубліковано - 24.09.2019 12:57 | Всі новини | Версія для друку

Україна офіційно відмовилася від участі в сесії ПАРЄ
Україна офіційно відмовилася від участі в сесії ПАРЄ
Делегація Верховної Ради України офіційно відмовилася взяти участь в осінній сесії Парламентській асамблеї Ради Європи, яка відбудеться з 30 вересня по 4 жовтня.

Голова делегації Єлизавета Ясько оприлюднила текст заяви у фейсбуці, він також доступний на сайті українського парламенту.

«Ми схвалили рішення не подавати повноваження нової української делегації на затвердження під час осінньої частини сесії ПАРЄ з 30 вересня до 4 жовтня 2019 року. Зазначене буде способом реагування України на повернення Російської Федерації до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюцій Асамблеї, схвалених у відповідь на російську агресію проти України», – вказала Ясько.

Водночас члени делегації проводитимуть консультації з партнерами по ПАРЄ «з метою винайдення спільних підходів і рішень, що дозволили б повернути асамблеї репутацію важливого взірця демократії, верховенства права і захисту прав людини та свобод в Європі».

Наприкінці минулого тижня голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко (фракція «Слуга народу») повідомив, що українська делегація проігнорує осінню сесію Парламентської асамблеї Ради Європи.

17 вересня Рада сформувала новий склад української делегації в ПАРЄ, 20 вересня делегацію України в цій очолила представниця владної фракції Єлизавета Ясько.

Парламентська асамблея Ради Європи 26 червня погодилася повернути делегацію Росії без санкцій. У відповідь на це делегації Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та України в ПАРЄ покинули зал засідань.

У Кремлі після рішення ПАРЄ про відновлення права голосу російської делегації заявили, що мають намір «послідовно і терпляче роз’яснювати» Заходу «ситуацію з Кримом».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.