Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Білому домі розказали, чому не давали Україні допомогу

Політика 4493 перегляди

Опубліковано - 18.10.2019 16:56 | Всі новини | Версія для друку

Мік Малвейні
Мік Малвейні
Президент США Дональд Трамп заморозив близько 400 млн доларів фінансової допомоги Україні, щоб українська влада активізувала антикорупційну роботу і розслідувала втручання у американські вибори 2016 року.

Про це у четвер, 17 жовтня, сказав виконувач обов’язків голови апарату президента США Мік Малвейні.

При цьому Трамп уже кілька тижнів поспіль заперечує, що вимагав від української влади політичних послуг в обмін на допомогу Україні.

Однак Малвейні визнав, що гроші заморозили в обмін на виконання вимог адміністрації президента, повідомляє телеканал CNN.

На брифінгу у Білому домі 17 жовтня чиновник дав розлогу відповідь щодо ситуації в Україні. За його словами, у розмові з ним Дональд Трамп назвав Україну "корумпованим місцем" і, мовляв, він не хотів, щоб допомога від США осіла у чиїхось кишенях.

"Чи він також згадував про корупцію, пов’язану із сервером Демократичного Національного Комітету (керівний орган Демократичної партії США - Ред.)? Абсолютно. Немає сумніві у цьому... Тому ми затримали гроші", - сказав чиновник.

В історії про сервери йдеться про необґрунтовані твердження, що демократи буцімто мали комп’ютерний сервер, прихований десь в Україні, і що Україна, а не Росія, зламала цей сервер і допомогла Трампу виграти вибори 2016.

За словами Малвейна, рішення тимчасово заморозити допомогу дійсно ухвалили, але не для того, щоб активізувати розслідування щодо компанії Burisma, де працював син одного з основних політичних суперників Трампа Джо Байдена, а в зв’язку зі справою про злам сервера Демократичної партії напередодні виборів президента США 2016 року.

Коли журналісти на брифінгу заявили чиновнику, що це і є послуга за послугу, пан Малвейні зазначив, що "ми постійно так робимо у зовнішній політиці".

Однак через кілька годин чиновник випустив заяву про те, що його неправильно зрозуміли. "Дозвольте мені прояснити: не було жодної "послуги за послугу" між військовою допомогою Україні та будь-яким розслідуванням виборів 2016 року ".

За словами Малвейні, адміністрація президента хотіла пересвідчитися, що Україна співпрацює з розслідуванням, яке проводило міністерство юстиції США.

Визнання Малвейні може дорого обійтися Трампу, якого звинувачують в спробі тиску на владу України з метою вплинути на результат виборів 2020 року, зазначає CNN.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.