Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Меркель і Путін обговорили телефоном саміт “нормандської четвірки”

Політика 4142 перегляди

Опубліковано - 11.11.2019 22:52 | Всі новини | Версія для друку

Меркель і Путін обговорили телефоном саміт “нормандської четвірки”
Меркель і Путін обговорили телефоном саміт “нормандської четвірки”
Анґела Меркель та Володимир Путін під час телефонної розмови обговорили підготовку до саміту “нормандської четвірки” щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову, під час якої обговорили підготовку до проведення саміту у "нормандському форматі" щодо Східної України. Про це у понеділок, 11 листопада, повідомила заступниця речника німецького уряду Ульріке Деммер (Ulrike Demmer).

Згідно з повідомленням, оприлюдненим на офіційному сайті німецької канцлерки, саме саміт "нормандської четвірки" був ключовою темою розмови. Однак сторони також обговорили питання газового транзиту через Україну, а також ситуацію у Лівії та Сирії.

Водночас пресслужба Кремля зазначила у своєму повідомленні, що Путін і Меркель підтвердили налаштованість на подальшу координацію зусиль у "нормандській четвірці", зокрема, щодо підготовки можливого саміту в цьому форматі.

"Проведено ґрунтовне обговорення питань врегулювання ситуації в Україні, зокрема, з урахуванням підписаної в Контактній групі представниками Київа, Донецька і Луганська "формули Штайнмаєра", а також розведення збройних сил і засобів на "пілотних" ділянках поблизу населених пунктів Станиця Луганська і Золоте і початку цього процесу у села Петрівське", - йдеться в повідомленні.

При цьому в пресслужбі Кремля стверджують, що під час розмови була "підкреслена необхідність закріплення особливого статусу Донбасу в законодавстві України".

Нагадаємо, що 11 листопада, пресцентр Операції об’єднаних сил повідомив про завершення практичної фази розведення сил і засобів на ділянці Богданівка-Петрівське на Донбасі. Це остання з трьох ділянок, розведення на яких було передбачене рамковим рішенням Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську у вересні 2016 року.

Прогрес у розведенні на цих ділянках у Києві та Москві називають передумовою для проведення саміту "нормандської четвірки" на рівні глав держав та уряду. Так, 31 жовтня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що у Москві цілковито розділяють позицію президента України Володимира Зеленського про те, що розведення сил у трьох "пілотних" населених пунктах на Донбасі дозволить провести "нормандський саміт". "Це наша позиція, і ми повністю поділяємо такі слова", - підтвердив Лавров.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.