Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін заявив, що попри санкції РФ має чим добудувати газопровід

Імперія «Совок» 6775 переглядів

Опубліковано - 26.12.2019 13:48 | Всі новини | Версія для друку

Путін заявив, що попри санкції РФ має чим добудувати газопровід
Путін заявив, що попри санкції РФ має чим добудувати газопровід
Володимир Путін запевнив російських бізнесменів у тому, що РФ має судно-трубоукладач для добудови “Північного потоку-2”.

Російський президент Володимир Путін заявляє, що у РФ "є трубоукладач", який дозволить завершити будівництво газопроводу "Північний потік-2". Про це із посиланням на власні неназвані джерела написала у четвер, 26 грудня, російська газета "Коммерсант".

Згідно із даними видання, Путін під час зустрічі із російськими бізнесменами цього тижня, також зазначив, що у запровадженні американських санкцій проти "Північного потоку-2" немає нічого критичного - це лише затримає завершення проєкту на "кілька місяців".

Водночас, у інтерв’ю російській газеті РБК голова міністерства енергетики РФ Олександр Новак заявив, що газопровід буде добудовано попри санкції США. "Залишилось укласти трохи менше 160 кілометрів труби", - пояснив він.

Також, за словами міністра, поки що рано говорити про те, що швейцарська компанія Allseas не повернеться до роботи після того, як вона припинила укладати труби для "Північного потоку-2" внаслідок ухвалення американських обмежувальних заходів. Новак зазначив, що у Allseas поки що чекають на роз’яснення щодо санкцій від міністерства фінансів США.

Інформагенція Reuters додає, що у 2016 році "Газпром" придбав спеціальний трубоукладач "Академік Черський", щоби перестрахуватися на випадок санкцій. За деякими даними, він зараз базується у порту Находки.

Напередодні російський віцепрем’єр Дмитро Козак заявив, що Москва чекає на підтримку ЄС для добудови "Північного потоку-2", назвавши можливості для тиску на проєкт "не безмежними".

24 грудня керівник російської "Объединенной судостроительной корпорации" Олексій Рахманов заявив, що зараз у розпорядженні Росії немає суден-трубоукладачів, за допомогою яких можна було б добудувати "Північний потік-2". "Таких суден, які прямо сьогодні могли б приступити до роботи, немає", - заявив він в ефірі телеканалу "Россия 24". За його словами, такі кораблі зазвичай будують під конкретний проєкт. Рахманов впевнений, що Росія зможе побудувати власний трубоукладач, утім, за його оцінками, для цього знадобиться в цілому до шести років: від півтора до двох років - на проєктування, та три-чотири роки - на саме будівництво.

20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни, який передбачає запровадження санкцій проти російських газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік". Під штрафні заходи потраплять судна, що займаються прокладенням труб для цих газогонів, а також громадяни, які мають стосунок до роботи цих суден.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.