Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Наша пісня гарна, нова - починаймо її знову: Верховна зРада нічого не вирішила

Подія дня 10008 переглядів

Опубліковано - 31.05.2007 02:51 | Всі новини | Версія для друку

Наша пісня гарна, нова - починаймо її знову: Верховна зРада нічого не вирішила
Наша пісня гарна, нова - починаймо її знову: Верховна зРада нічого не вирішила
Верховна Рада не виконала завдання, обумовленні суботніми угодами, у час, визначений Президентом. Голова Верховної Ради 5 скликання Олександр Мороз закрив вечірнє засідання ВР і оголосив про продовження роботи у сьогодні вранці.

Як передає кореспондент "5 каналу", в кулуарах парламенту це засідання називали "найбільш безтолковим, яке тільки можна було очікувати".

До кінця доби - 30-го травня - ВР 5-го скликання мала дати старт достроковим парламентатським виборам. Опівночі добіг кінця час легітимної роботи цього скликання - саме стільки дав ВР Президент.

День другий роботи Верховної Ради пройшов у безкінечних лайках коаліції з опозицією та взаємних уколах - більшість штампувала образливі для меншості постанови, зокрема про те, що генпрокурором є Святослав Піскун. Під вечір трибуна була заблокована.

Тож за справу взялися Президент із прем'єром. На цій зустрічі були також лідерка БЮТу Юлія Тимошенко та чільник Нашої України В'ячеслав Кириленко. Як повідомила після зустрічі пані Тимошенко, перемови були успішні і Верховній Раді 5-го скликання нічого не заважає розблокувати виборчий процес.

Попри те, що БЮТ та НУ повернулися до сесійної зали (на вечірнє засідання - ред.) впевнені, що цього разу все вдасться, і попри переконання коаліції, що до 24-ї години ВР все встигне проголосувати, все відбувалося у зворотньому напрямку. Все почалося з прямих звинувачень опонентів один одного - лунали навіть особисті образи.

Щодо законопроектів, які мала ухвалити ВР на вечірньому засіданні, все зупинилося на законопроекті про адміністративне судочинство та на законопроекті про імперативний мандат. Було представлено по 2 версії цих законопроектів - від опозиції та від коаліції. Утім жоден з них не отримав необхідної кількості голосів.

Рівно о 24 годині "Наша Україна" покинула сесійну залу, оскільки, як вони пояснили, Верховна Рада знову нелегітимна. В кулуарах можна було почути заклики "Всім назад!", причому від представників "Нашої України". Але депутати НУ все одно розійшлися.

Блок Юлії Тимошенко продовжував брати участь у засіданні, яке почало перетворюватися на "балаган". За кілька хвилин депутати БЮТ також стали покидати сесійну залу.

Після цього голова ВР 5 скликання Олександр Мороз оголосив засідання закритим і вирішили приступити до роботи вже у четвер зранку.

З того, що не могли чути ані глядачі, ані слухачі, які дивилися або слухали трансляцію наживо з ВР: в кулуарах казали, що наріжним каменем стало питання призначення голови ЦВК. Це питання сьогодні не піднімалося, утім кажуть, що упродовж дня сторони сперечалися про кандидатуру голови майбутнього ЦВК і не знайшли порозуміння в цьому питанні. Крім того, опозиція досі не поклала на стіл мандати, як того вимагала коаліція.
Тимошенко зірвала голос
Тимошенко зірвала голос
Януковичу знову доведеться іти до Ющенка

Лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко вважає, що необхідно проводити новий раунд переговорів.

Про це він заявив, залишивши зал Верховної Ради о 24 годині середи, коли минув час дії Указу Президента про призупинення розпуску парламенту, повыдомляэ “Українська правда”.

"Указ Президента про зупинення попереднього указу втратив чинність. Верховна Рада не впоралась з завданням", - сказав Кириленко.

"Це зроблено свідомо, бо всі ініціативи були внесені давно. Вони затягувалися головою Верховної Ради, соціалістами, комуністами і значною частиною партії Регіонів", - додав він.

Але, на думку Кириленка, чергові вибори є неминучими, і лише потребують нового раунду домовленостей.

За його словами, хоча всім було відомо про закінчення дії Указу Президента о 24 годині, зміни до закону про вибори навіть не були внесені до залу.

"Іде відвертий саботаж, щоб не реалізувати домовленості між Президентом і прем’єром", - заявив лідер "Нашої України".

На питання, чому не вийшов БЮТ, він порадив звернутися до цього блоку.

На питання, коли мають відбутися дострокові вибори, Кириленко відповів: "30 вересня, якщо будуть домовленості, 24 червня – якщо не будуть. Все, всі ідемо додому".

Тимошенко втратила голос від обурення

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що коаліція зірвала домовленості, досягнуті між президентом і прем’єром. "Коаліція зірвала домовленості, розгляд питання про імперативний мандат провалено", - сказала Тимошенко на виході із сесійної зали.

На питання, чому депутати вийшли з сесійної зали, лідер БЮТ відповіла: "Ми закінчили розгляд питання".

"Ми не будемо повертатися в зал, якщо Президент не пролонгує дію свого указу", - додала вона.

За її словами, у четвер продовжаться переговори.

Тимошенко втратила голос, і давала коментар пошепки, тримаючи в руках пігулки від ангіни, повідомляє “Українська правда”.

Отже, все повернулося до того, з чого починалося.

Від “Аратти”: Невже Президенту і лідерам опозиції ще не зрозуміло, що з більшовиками домовлятися - себе не поважати? Хіба це перший зрив домовленостей та угод, досягнутих під час круглих столів, перемовин та універсалів? Мільйонам українців вже набрид цей цирк під куполом Зради - надто дорого він обходиться для кишені платників податків, та й програма вистави зовсім інша, на яку очікували. А тепер що, - після слів спікера про продовження засідань ВР вранці, терпіти цей безлад ще невідомо скільки?
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.