Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія утримує більше 80 політв‘язнів з Криму і продовжує мілітаризацію півострова

Політика Регіон: Автономна республіка Крим 2469 переглядів

Опубліковано - 6.07.2020 19:16 | Всі новини | Версія для друку

Росія утримує більше 80 політв‘язнів з Криму і продовжує мілітаризацію півострова
Росія утримує більше 80 політв‘язнів з Криму і продовжує мілітаризацію півострова
Російська окупаційна влада в Криму зневажає права людини кримських татар та інших українців, які пережили шість років порушень, включаючи залякування, зникнення, арешти та затримування.

З такою заявою виступив в.о. політичного радника місії США при ОБСЄ Лейн Баль.

В своїй промові під час засідання Постійної ради ОБСЄ 2 липня Баль наголосив, що Росія наразі утримує більше 80 політв‘язнів з Криму, більшість з яких є кримськими татарами і деякі з яких відбувають строк ув‘язнення у 19 років.

«Ми слідкуємо за судом над 69-річним лідером кримськотатарського регіонального Меджлісу міста Судак Ільвера Аметова, якому загрожує до чотирьох років ув‘язнення за володіння іржавою одиницею зброї часів Другої світової війни, знайденою під час рейду його оселі», - йдеться у повідомленні.

Баль висловив занепокоєння через зусилля Росії з мілітаризації Криму, а саме розміщення там «літаків та ракет, що можуть переносити ядерний заряд, іншої зброї та боєприпасів а також військових».

Майже 24 000 молодих мешканців Криму було призвано до російських збройних сил, йдеться в заяві.

«Ми вимагаємо від Росії припинити окупацію Криму, негайно звільнити всіх українців, яких вона несправедливо ув‘язнила, забрати свої сили та припаси зі сходу України та Криму», - наголосив Баль.

Також у своїй заяві від імені місії США в ОБСЄ Баль відзначив погіршення безпекової ситуації для спостережної місії ОБСЄ на Донбасі.

«Як видається, Росія більше не віддана забезпеченню безпеки СММ. Натомість, керовані Росією сили з очевидною безкарністю» проводять інциденти, що створюють загрозу для співробітників місії, зазначив американський дипломат.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.