Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Монобільшість не така вже й монолітна

Влада 2058 переглядів

Опубліковано - 20.07.2020 14:00 | Всі новини | Версія для друку

Монобільшість не така вже й монолітна
Монобільшість не така вже й монолітна
У КВУ наголошують: монобільшість вже не забезпечує результативне голосуання.

З початку 2020 року в депутатів монобільшості погіршилися показники підтримки рішень Верховної Ради, показує аналіз КВУ.

Так, якщо в період із вересня по грудень 2019 року в середньому прийняті закони підтримували 228 народних депутатів «Слуги Народу», то за період із січня по липень 2020 року показник підтримки знизився до 220 депутатів.

Всього, починаючи з січня, було прийнято 87 законів. За даними КВУ в середньому за них голосували лише 220 депутатів «Слуги Народу».

Таким чином, більшість законів не були б прийняті без голосів депутатів інших фракцій і груп парламенту. Так, із 87 прийнятих законів депутати монобільшості самостійно забезпечили 226 голосів «за» лише за 29 законів. Решта, 58 законів, не були б прийняті без допомоги інших політичних сил.

При цьому варто врахувати, що абсолютна більшість законів були ініційовані членами провладної команди: Президентом, урядом, народними депутатами «Слуги Народу».

Серед останніх прикладів: законопроект №729 підтримали 212 депутатів «Слуги Народу», №720 – 210 депутатів, №697 – 213 депутатів, №681 – 215 депутатів, №677 – 214 депутатів, №671 – 205 депутатів, №678 – 211 депутатів, №613 – 212 депутатів, №600 – 187 депутатів.

Голова КВУ Олексій Кошель зазначив, що «станом на сьогодні монобільшості фактично не існує. Із 247 депутатів «Слуги Народу» регулярно голосують лише 220. За майже рік роботи «Слуга народу» «загубила» частину депутатів і зараз переважає тенденція до подальшого спаду».

Кошель додав, що «перелом у фракційній дисципліні стався у березні, коли депутати відправили у відставку уряд О. Гончарука і Генерального прокурора, що стало причиною внутрішніх протиріч у фракції. Після цього монобільшість також провалила низку важливих кадрових призначень і загалом діяльність фракції супроводжувалася гучними публічними скандалами та відсутністю єдиної позиції».

Інформація щодо голосування за закони за даними офіційного веб-сайту ВРУ.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.