Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Заборона вогню і розвіддій: в ОБСЄ розповіли про умови нового перемир’я на Донбасі

Війна з Росією (АТО) 1766 переглядів

Опубліковано - 23.07.2020 15:29 | Всі новини | Версія для друку

Заборона вогню і розвіддій: в ОБСЄ розповіли про умови нового перемир’я на Донбасі
Заборона вогню і розвіддій: в ОБСЄ розповіли про умови нового перемир’я на Донбасі
Узгоджені в Тристоронньої контактній групі додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню на Донбасі передбачають відкриття вогню у відповідь у разі наступальних дій.

Про це говориться в повідомленні для преси Спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронньої контактній групі Хайді Грау після чергової зустрічі ТКГ 22 липня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У поширеній у четвер заяві Грау повідомляється про те, що ТКГ досягла згоди з приводу "додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню, мета яких забезпечити дотримання всеосяжного, стійкого і безстрокового перемир’я".

Домовленості передбачають "видання та введення в дію з 00:01 (за київським часом) 27 липня 2020 року керівництвом Збройних сил України і керівництвом збройних формувань окремих районів Донецької та Луганської областей і дотримання на весь період до повного всеосяжного врегулювання конфлікту відповідних наказів про припинення вогню".

Ці накази мають містити наступні заходи з підтримки припинення вогню:

- заборона на наступальні і розвідувально-диверсійні дії, а також заборона на використання будь-яких видів літальних апаратів сторін;

- заборона на застосування вогню, включаючи снайперський; заборона на розміщення важкого озброєння в населених пунктах та їх околицях, в першу чергу на об’єктах цивільної інфраструктури, включаючи школи, дитячі садки, лікарні та приміщення, відкриті для громадськості.

Окрім того, передбачено "ефективне застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню і повідомлення про них координатора ТКГ, який повідомляє про це всіх її учасників".

Також передбачається "створення і задіяння координаційного механізму з реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння СЦКК в чинному складі".

"Вогонь у відповідь у разі наступальних дій допускається тільки в тому випадку, якщо він відкритий за наказом відповідного керівництва Збройних сил України і керівництва збройних формувань ОРДЛО після безуспішної спроби використовувати вищезгаданий координаційний механізм. Про видання таких наказів буде повідомлена ТКГ", - йдеться в узгоджених домовленостей .

Також погоджено тлумачення "наступальних дій".

"Під наступальними діями слід розуміти будь-які спроби змінити позиційне розміщення військ, яке склалося на момент прийняття даної заяви, включаючи додаткове інженерне обладнання позицій, і / або будь-яке просування або переміщення озброєних осіб у бік противника, в тому числі з метою проведення розвідувальних або диверсійних дій ", - сказано в документі.

Зазначається, що вищезгадані заходи "не можуть бути повністю або частково дезавуйовані ніякими іншими наказами, в тому числі секретними".

Крім того, керівництво Збройних Сил України та "збройних формувань ОРДЛО" повинні публічно заявити про видання наказів з перерахуванням всіх зазначених заходів і підтвердити, що дані накази про припинення вогню відповідають справжнім заходам.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.