Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО відкидає заяви Лукашенка про нарощування військової присутності біля Білорусі

Світ навколо нас 2070 переглядів

Опубліковано - 17.08.2020 09:37 | Всі новини | Версія для друку

НАТО відкидає заяви Лукашенка про нарощування військової присутності біля Білорусі
НАТО відкидає заяви Лукашенка про нарощування військової присутності біля Білорусі
НАТО відкинуло недільні заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що альянс нарощує військову міць біля західного кордону цієї країни. Разом з тим вальянсі зазначили, що уважно стежить за ситуацією з виборами.

Раніше в неділю Лукашенко заявив, що НАТО дислокувало танки і літаки в 15 хвилинах від білоруського кордону, передає Голос Америки.

«Нема нарощування сил НАТО в регіоні», - заявила речниця альянсу Оана Лангеску.

«Багатонаціональна присутність НАТО в східній частині альянсу не є загрозою для будь-якої країни. Вона носить суто оборонний характер та є пропорційною. Ця присутність має на меті запобігання конфліктам і збереження миру », - заявила речниця НАТО. Вона додала, що НАТЛО уважено слідкує за подіями в Білорусі та закликала до поваги основних свобод, в тому числі право мирний протест.

Разом з тим, в Кремлі заявили, що президент РФ Путін сказав Лукашенко, що Москва готова допомогти Білорусі у відповідності з договором про колективну безпеку, якщо це буде потрібно, і якщо буде зростати зовнішній тиск на Білорусь.

Тим часом, посол Литви в НАТО Дейвідас Матуліоніс на питання, чи планується у наступні дні екстрене зібрання послів НАТО для обговорення ситуації у Білорусі, відповів, що такого плану поки нема.

«Якщо ситуація погіршиться, тоді звичайно, все можливо», - додав посол. Він сказав, що в альянсі вже мали місце дискусії з цього питання, але на цій стадії рішення поки нема.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.