Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європарламент ухвалив резолюції щодо Білорусі та Росії

Політика 2041 перегляд

Опубліковано - 17.09.2020 20:00 | Всі новини | Версія для друку

Європарламент ухвалив резолюції щодо Білорусі та Росії
Європарламент ухвалив резолюції щодо Білорусі та Росії
Європарламент під час пленарного засідання в Брюсселі у четвер 17 вересня більшістю голосів ухвалив резолюції щодо ситуації в Білорусі після президентських виборів та щодо ситуації в Росії у зв’язку із отруєнням Олексія Навального.

Про це мовиться в інформації за підсумками голосування, що оприлюднена на сайті Європейського Парламенту.

«Депутати закликали до нових президентських виборів в Білорусі, та закликали ЄС накласти санкції на президента Лукашенко та нападників, які стоять за отруєнням Олексія Навального», - йдеться у повідомленні.

За першу резолюцію по ситуації в Білорусі проголосували 574 депутати – за, 37 – проти, 82 – утрималися. Документ, серед іншого, визнає Координаційну Раду Білорусі «тимчасовим представництвом народу, що вимагає демократичних змін”. Водночас, у Європарламенті заявили про невизнання Олександра Лукашенка президентом Білорусі з 5 листопада, коли збігає термін його повноважень. Багато громадян Білорусі, зазначається в резолюції, вважають, що опозиційний лідер Світлана Тихановська перемогла на президентських виборах.

За другу резолюцію щодо ситуації в Росії «за» висловилися 532 депутати, 84 – проти, 72 – утрималися. Резолюція відзначає, що отруєння Олексія Навального бойовою отруйною речовиною є підставою вважати, що за цією атакою стоїть російська влада.

В ухваленому документі депутати закликали до негайного міжнародного розслідування за фактом отруєння Навального, а російську владу - повною мірою співпрацювати з таким розслідуванням.

Європарламент звертається до країн-членів ЄС - зайняти активну позицію у швидкому прийнятті обмежувальних заходів проти Росії у зв’язку із отруєнням та порушенням міжнародного законодавства, а також посилити санкції проти Росії, які вже існують.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.