Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Ющенко вшанував борців за українську державність

Подія дня 9717 переглядів

Опубліковано - 14.10.2007 10:19 | Всі новини | Версія для друку

Президент Ющенко вшанував борців за українську державність
Президент Ющенко вшанував борців за українську державність
Президент Ющенко видав Указ про вшанування пам'яті воїнів УПА, які боролися за українську державність із німецьким нацизмом та сталінським більшовизмом. У необільшовиків розпочалася істерія.

Президент України Віктор Ющенко вперше в новітній історії на найвищому державному рівні вшанував пам'ять українців, які із збоєю у руках виборювали державну незалежність України, видавши Указ “Про відзначення 65-ї річниці створення Української повстанської армії”.

Указ видано з метою відновлення національної пам'яті та історичної справедливості, зміцнення суспільної злагоди, консолідації суспільства та з нагоди 65-ї річниці створення Української повстанської армії, на підтримку ініціативи широких кіл громадськості, Світового ювілейного організаційного комітету з відзначення 100-річчя від дня народження Романа Шухевича та 65-ї річниці створення Української повстанської армі.ї

Зокрема, Указом зобов'язано:

Раду міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київську та Севастопольську міські державні адміністрації:

розробити за участю громадськості заходи щодо відзначення 14 жовтня 2007 року 65-ї річниці створення Української повстанської армії;

вжити заходів щодо поліпшення соціально-побутового та медичного обслуговування колишніх учасників українського визвольного руху, провести роботу з вивчення їх повсякденних потреб, вишукати можливості надання ветеранам українського визвольного руху адресної матеріальної допомоги та вручення їм пам'ятних подарунків;

забезпечити проведення відповідних тематичних виставок, лекцій з історії українського визвольного руху, поповнення та демонстрацію музейних експозицій.

Кабінет Міністрів України - прискорити вирішення в установленому порядку разом із Львівською обласною державною адміністрацією питання щодо спорудження у місті Львові пам'ятника Роману Шухевичу.

Київську міську державну адміністрацію - вжити заходів щодо завершення у 2008 році розбудови та впорядкування в місті Києві парку вшанування борців за незалежність України.

Міністерство закордонних справ України - забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України заходів з відзначення 65-ї річниці створення Української повстанської армії, зокрема, із залученням представників української громадськості за кордоном.

Державний комітет телебачення та радіомовлення України - підготувати цикли тематичних теле- і радіопередач, забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації підготовки і проведення заходів з відзначення 65-ї річниці створення Української повстанської армії.

Цей Указ викликав галасливий спалах антиукраїнської істерії серед необільшовиціких політичних формувань, які не приховують, що є правонаступниками комуністів-ленінців, які під прапорами ленінсько-сталінської ідеології класової боротьби замордували у буцегарнях і концтаборах та розстріляли, повісли, спалили у крематоріях мільйони цивільних українців. Саме радянські комуністи-більшовики свідомо спланували, організували та здійснили на території України три Голодомори, які визнано актом геноциду проти українського народу.

Комуністична партія України просить Генеральну прокуратуру та Службу безпеки України звернути увагу на те, що Указ Президента Віктора Ющенка про святкування річниці УПА є порушенням Конституції України.

При тому, в якості аргуметації повторюються заскорузлі міфи покійних ідеологів КПРС про причетність борців національно-визвольного руху в Україні до нацистських формувань Німеччини та засудження УПА Нюнбергським трибуналом, як їхніх пособників.

Компартія України розцінює підписання Ющенком Указу про святкування 65-ї річниці створення УПА як “реабілітацію пронацистських формувань, які в роки Другої світової війни присягнули на вірність гітлерівській Німеччині, вели збройну боротьбу проти власного народу і заплямували себе етнічними чистками на території Європи”, - наголошується у документі.

Особливо цинічно і зухвало звучить зазначена заява на тлі загальновідомих та доведених науково фактів етнічних чисток у Криму, де починаючи із 20-років минулого століття тривали департації коріного населення та масовий терор під звільнення території під проект створення єврейської соціалістичної республіки; східній Україні, де у 30-ті - 40-ві роки минулого століття масово знищувалося корінне населення, яке заміщалося кримінальниками, яких масово звозили на будови п'ятирічок; західній Україні, де практично все цивільне населення зазнало репресій у сталінських буцегарнях та концтаборах за підтримку націоналістичного підпілля та партизанів.

Більш того, сп'янілі від власної безкарності та безвідповідальності за злочини минулого, колишні енкаведісти та комісари погрожують вчинити масові безладдя у центрі столиці незалежної України.

“Ми вже подали заявку на проведення масових акцій на Хрещатику, і зробимо все, аби націонал-фашисти не пройшли центральною вулицею столиці України”, - сказав Голуб, один із лідерів комуністів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.