Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені вперше виявили могилу друїда

За межею віків 11232 перегляди

Опубліковано - 17.02.2008 22:52 | Всі новини | Версія для друку

Вчені вперше виявили могилу друїда
Вчені вперше виявили могилу друїда
Англійські археологи знайшли докази історичного міфу, який вже давно фахівці вважали лише легендою. У графстві Ессекс (Велика Британія) ще в 2003 році вчені виявили незвичайну стародавню могилу. Але знадобилося ще чотири роки досліджень, щоб визнати її місцем поховання друїда.

Друїди - люди, що жили 1,5 - 2,5 тисячі років тому в Центральній Європі та на Британських островах. Про них відомо лише за неясними згадками давньоримських істориків і кельтських легенд. Хто вони були - напевно невідомо. Але їх були зобов'язані приймати в будь-якому селі. А вони всіляко допомагали аборигенам: лікували їх, пророкували майбутнє, заговорювали худобу. До речі, найвідомішим і легендарним друїдом наразі вважається Мерлін - наставник короля Артура.

Британський археолог Майк Піттс оголосив, що розкопав могилу людини, яку із упевненістю можна назвати друїдом. Як доказ він наводить дивний набір предметів, що покійний "забрав" в інший світ: пристрій із двох металевих прутів, схожий на лозу, якою користуються й сучасні лозоходці, що шукають підземні джерела; кам'яна блискуча чорна куля (ймовірно, її застосовували для пророкувань); набір залізних інструментів, що нагадують ті, що використовують сьогодні хірурги (скальпелі, пінцети, кліщі, пилки); чашку-друшляк (очевидно, для приготування якихось магічних напоїв); безліч посудин (аналізи показали, що в них раніше зберігали пахощі).

Але найбільше вчених збентежила дивна металева коробка розміром 20 на 30 сантиметрів, дно якої прикрашене шматочками білого й синього скла правильної форми. Поки що її призначення археологи розгадати не змогли. Але Майк Піттс вважає, що це, можливо, теж прилад для передбачення майбутнього або "настільна" гра, яка в наш час невідома.

Всі ці речі зберігалися в підземному склепі, обробленому зсередини деревом, поруч із рештками кремованої людини. Дослідження показали, що ця особа померла в 60-40 рр. до н.е., у часи Юлія Цезаря.

Поки що археологи не розкривають всіх подробиць свого сенсаційного відкриття, але обіцяють, що повний звіт буде опубліковано у березневому номері журналу Brіtіsh Archaeology.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.