Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Грузія скликає Раду Безпеки ООН. З приводу російських братів

Новини Сакартвело 8104 перегляди

Опубліковано - 21.04.2008 21:24 | Всі новини | Версія для друку

Російський МІГ-29 атакує безпілотний літак
Російський МІГ-29 атакує безпілотний літак
Міністр закордонних справ Грузії Давид Бакрадзе прибув до Нью-Йорка для участі в екстреному засіданні РБ ООН щодо ситуації в зоні грузино-абхазського конфлікту, на скликанні якого наполягала Грузія.

Про це повідомив постпред Грузії при ООН Іраклій Аласанія.

"Міністр вже прибув до Нью-Йорка, сьогодні він проведе декілька зустрічей в штаб-квартирі ООН, зокрема із заступником генсека ООН Жан-Марі Геенно", - сказав грузинський дипломат.

За словами Аласанії, Грузія знов звернулася в Раду Безпеки з проханням скликати термінове засідання у зв’язку з рішенням керівництва Росії про надання предметної допомоги Абхазії і Південній Осетії.

Крім того, Грузія висловила стурбованість інцидентом 20 квітня, коли російський літак, за твердженням грузинської сторони, збив грузинський беззбройний безпілотний літак біля території Абхазії.

"Сьогодні питання про скликання засідання знов буде розглянуто на консультаціях Ради Безпеки", - відзначив Аласанія.

Він припустив, що засідання може відбутися "або завтра, або в найближчий день", оскільки порядок денний роботи РБ на понеділок вже визначено.

"Якщо таке засідання відбудеться, Давид Бакрадзе предоставить докази порушень Росією суверенітету Грузії", - повідомив представник Грузії при ООН.
Момент атаки грузинського літака(екран РЛС)
Момент атаки грузинського літака(екран РЛС)
Як повідомлялося раніше, вчора винищувач ВПС Росії МІГ-29, який піднявся у повітря із військового аєродрому в Абхазії здійснив атаку і знищив неозброєний безпілотний літак ВПС Грузії, який здійснював плановий патрульний обліт території держави. Після атаки російський літак повернувся на російську територію, а не на абхазський аеродром.

Командування ВПС РФ категорично заперечує атаку російського винищувача на грузинський літак, наполягаючи на тому, що цей літак було знищено ППО Абхазії. Керівництво самопроголошеної держави підтверджує цю версію.

Однак, ці заяви спростовуються записами РЛС та відеокамер знищеного грузинського літака, які чітко зафіксували не тільки клас літака-винищувача і його траекторію руху, а й момент пуску ракети класу "повітря-повітря", яка знищила грузинський літак.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.