Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“24 години Нюрбургринга”. Українська команда Racing Team Ukraine сподівається на перемогу

Спорт 13159 переглядів

Опубліковано - 18.05.2008 01:06 | Всі новини | Версія для друку

Ford Fiesta Олексія Мочанова і Андрія Круглика
Ford Fiesta Олексія Мочанова і Андрія Круглика
Українська команда у складі Андрія Круглика, Олексія Мочанова, Олександра Салюка і Володимира Кондратенка вперше візьме участь в одній з найпрестижніших автомобільних гонок на витривалість - “24 години Нюрбургринга”. Цього року гонка відбудеться 24-25 травня.

Успішні виступи гонщиків української команди у попередніх етапах німецької серії VLN, до календаря якої входить "24 години", дають усі підстави сподіватись на перемогу у цьому марафоні тривалістю у добу.

"Я дуже радий, що в Racing Team Ukraine зібрались люди, які по справжньому є командою, а не просто чотирма пілотами, які зібрались на добу покататись разом та по черзі. Це дуже чітко було видно, коли ми виїжджали на тести, коли збирались для того щоб проїхати 4-годинні гонки (попередні етапи серії VLN - авт.)" - розповів Олексій Мочанов на прес-конференції, яку команда зібрала, щоб проанонсувати свій виступ.

Андрій Круглик, який святкував перемогу на "24 годинах" торік, щоправда у складі німецької команди, додав: "Хотілося б, щоб нашу країну пізнавали не тільки за Кличками, за Шевченко, але й за іншими спортсменами. Спорт взагалі - найбільш реальний, найбільш швидкий спосіб пізнання нашої країни... Ми спробуємо не підвести, і щоб запам'ятали перший український екіпаж, який виїхав на Нюрбурнринг - достойно пронести свій прапор".
Олексій Мочанов та Андрій Круглик. Фото Champion.com.ua
Олексій Мочанов та Андрій Круглик. Фото Champion.com.ua
"24 години Нюрбургринга" - це один з чотирьох марафонів тривалістю у добу в календарі світової автомобільної федерації (серед яких також перегони у Дайтоні, Спа і ЛеМані).

На відміну від більшості змагань, де потрібно здолати задану дистанцію за мінімальний час, на таких перегонах на витривалість визначається команда гонщиків, які зможуть проїхати найбільшу відстань за заданий проміжок часу. Як зазначає Олексій Мочанов, такі перегони - "це можливість розрахувати свої сили і сили автомобіля протягом багатьох годин".

Серед інших Нюрбургринський марафон, який проводиться з 1970 року, вирізняється своєю масовістю. У цьому році у заявочному листі 230 автомобілів (більше траса з довжиною кола 26 кілометрів вмістити не може) та ще понад 70 - у листі очікування.

Перегони розпочнуться о 15-ій годині за місцевим часом 24 травня і триватимуть рівно добу. Український екіпаж виступає в одному із найпрестижніших класів SP2 (в цьому класі бере участь 12-13 автомобілів) на спеціально підготовленому "Форд Фієста" з двигуном 1,6 потужністю 175 к.с.

Гонщики проводять на трасі по черзі приблизно по 2 години, на піт-стопах відбувається дозаправка, за потреби замінюється гума і тормозні колодки. Максимальна швидкість, до якої може розігнатись "Форд" - 230 км/год.

9-10 травня національна гоночна команда Racing Team Ukraine у складі Андрія Круглика, Олександра Салюка старшого, Володимира Кондратенка і Олексія Мочанова на третьому етапі німецької серії VLN продемонструвала абсолютний результат - перше і друге місця в одному із найпрестижніших класів SP2.

Отже, вболіваймо за наших наступної суботи, оскільки самі гонщики дуже сподіваються те, що їх зустрічатимуть в аеропорту із квітами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Спорт»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.