Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рада - без Голови. Криза, національні інтереси - ніщо, портфельний дерибан і ширка - понад усе

Подія дня 11687 переглядів

Опубліковано - 12.11.2008 14:10 | Всі новини | Версія для друку

Рада - без Голови. Криза, національні інтереси - ніщо, портфельний дерибан і ширка - понад усе
Рада - без Голови. Криза, національні інтереси - ніщо, портфельний дерибан і ширка - понад усе
Верховна Рада звільнила Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради.

“За” проголосували 233 народних депутатів із 350, зареєстрованих в сесійній залі.

Зокрема, підтримали відставку Яценюка 175 депутатів від фракції Партії регіонів, 1 – від БЮТ, 10 – від “Нашої України – Народної самооборони”, 27 – від КПУ та 20 - від Блоку Литвина.

Голосування проводилося за допомогою системи «Рада», а не таємним шляхом за допомогою бюлетенів, як це передбачено Регламентом.

Перед тим, Верховна Рада змінила спосіб голосування за відставку голови Верховної Ради України Яценюка.

“За” ухвалення відповідного рішення проголосував 231 з 266 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Зокрема, рішення підтримали 174 депутати від Партії регіонів, 1 – від БЮТ, 9 – від НУ-НС, 27 – від КПУ та 20 – від Блоку Литвина.

Звільнений Яценюк не бачить трагедії в тому, що парламент дав згоду на його відставку.

«Я не бачу в цьому жодної трагедії. Напевно це відповідь на мої пропозиції щодо об’єднання політичних сил, на мою антикризову роботу, на прийняття цілого ряду антикризових пакетів і, взагалі, напевно, незалежну позицію в стінах українського парламенту», - сказав Яценюк.

Він вважає, що демократія як була під загрозою, так і залишається. І ті події, які відбуваються в стінах парламенту, за його словами, є яскравим підтвердженням цього.

«Найголовніше завдання – це те, щоб не дати можливості поховати демократію через пишні похорони українського парламенту, які не повинні відбутися за жодних обставин», - сказав Яценюк.

Відповідаючи на запитання, чим Яценюк займеться після своєї відставки, колишній голова ВР наголосив, що він буде продовжувати формувати свою політичну силу. При цьому колишній голова ВР запевнив, що «його пішли, щоб він повернувся, але вже не сюди».

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко впевнена, що відставка Яценюка з посади Голови Верховної ради не могла відбутися без вказівки Президента Віктора Ющенка.

Про це прем`єр сказала сьогодні журналістам у Кабінеті Міністрів.

«Звільнення Арсенія Яценюка - це прагнення і бажання забити останній цвях у демократичну команду, яка сьогодні працює в парламенті, остаточно знищити надію на відновлення демократичної коаліції. Це спроба зачистити все, за що люди голосували в 2004 році і виходили на всі майдани», - сказала Тимошенко.

На її думку, є очевидним, що відставка Яценюка була прийнята за рахунок голосів частини фракції НУ-НС. «Абсолютно очевидним для всіх політиків є те, що без прямого доручення Президента таке звільнення Голови ВР не могло відбутися. Не потрібно шукати слюсарів і сантехніків у Секретаріаті Президента і штучно винних. Безпосередню відповідальність за відставку Яценюка несе Президент», - вважає вона.

За словами Тимошенко, таким чином, Президент України Ющенко прагне прокласти дорогу до проведення дострокових парламентських виборів. «Тому, що йому (Ющенку) необхідно мати всі рішення Верховної Ради, які не могли пробити через парламент, коли його очолював Арсеній Яценюк», - додала вона.

«Історії відома велика кількість зрад. Була й історія Іуди, і Брута, була історія полковника Іскри про зраду Мазепи. На жаль, сьогоднішня ситуація, яка склалася в політикумі, і яка, власне кажучи, має назву «Розвал демократичної коаліції», відставка Голови ВР…Я думаю, що історія в такому ж контексті ввійде в новітню історію України», - заявила Тимошенко.

Від “Аратти”: отже, попри словеса про необхідність консолідації влади для боротьби із кризою, які ми чули від гаранта, він робить усе, аби дезорганізувати роботу парламету і у такий спосіб, або зробити його ручним, або повністю зліквідувати, перебравши на себе його повноваження.

І зовсім не для забезпечення прав громадян чи подолання кризи.

Як показали практика, ми - громадяни-виборці, гаранту не цікаві. Йому цікавий його особистий інтерес - реалізація маніакальної жоги влади. Влади, як засобу особистого й нечесного збагачення за рахунок суспільства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.