Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Романтичні комедії руйнують особисте життя глядачів

Він і Вона 12976 переглядів

Опубліковано - 16.12.2008 20:56 | Всі новини | Версія для друку

Дослідження: Романтичні комедії руйнують особисте життя глядачів
Дослідження: Романтичні комедії руйнують особисте життя глядачів
Романтичні комедії і мелодрами створюють нереалістичне уявлення про відносини, що може зруйнувати любов у реальному житті, стверджують вчені з Единбурзького університету.

Мелодрами не лише змушують людей бачити у своїх партнерах голлівудських ідеалів, але і провокують на невірні вчинки. Зокрема, вчені стверджують, що любителі таких фільмів, як “Вам лист” або “Обережно! Двері закриваються” нерідко керуються в особистих стосунках ідеями фаталізму і ніколи не беруть ініціативу на себе, навіть якщо це необхідно.

Зайва віра в неправдоподібні хеппі-енди, вигадані сюжетні лінії і помилкову філософію, навіяну романтичними фільмами, часто призводить до руйнування стосунків у реальному житті, пише The Daily Telegraph.

Проблеми можуть виникати і у тих любителів мелодрам, які під впливом кіно створюють собі вигаданий ідеал, а потім намагаються всіх своїх партнерів переробити за цим зразком.

Вчені також переконалися у тому, що шанувальники романтичних фільмів частіше за інших зіштовхуються із серйозними розчаруваннями, впоратися з якими буває дуже важко, а іноді і зовсім неможливо.

Під час дослідження вчені проаналізували 40 картин, що вийшли на екрани у період з 1995 по 2005. Фахівці використовували також відповіді декількох сотень осіб, що описали у спеціальних анкетах свої сподівання і переконання, пов’язані з особистим життям.

Зазначимо, що кожен п’ятий українець любить дивитися мелодрами. Дивитися комедії в Україні полюбляє 27% громадян.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.