Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Литвин: Україна повернеться до екзаменаційної системи оцінювання знань

Освіта 11870 переглядів

Опубліковано - 18.12.2008 20:34 | Всі новини | Версія для друку

Литвин: Україна повернеться до екзаменаційної системи оцінювання знань
Литвин: Україна повернеться до екзаменаційної системи оцінювання знань
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що Україна рано чи пізно повернеться до раніше існуючої екзаменаційної системи оцінювання знань.

Про це він заявив сьогодні на зустрічі з громадськістю Ржищева під час своєї робочої поїздки.

За словами голови ВР, Україна не повинна повторювати попередніх помилок людського регресу. "Увесь світ починає відходити від тестування, а ми його тільки вводимо", - сказав спікер.

Литвин нагадав, що зовнішнє тестування запроваджувалося як намір боротьби з корупцією у вищих навчальних закладах. "Хоча всі знають, що корупцію побороти неможливо і її можна тільки очолити", - сказав Литвин.

При цьому, наголосив голова ВР, не можна будь-який підхід в оцінюванні знань доводити до абсурду. "Я переконаний, що ми поколотимося, а потім повернемося до старої системи", - сказав він.

Як відомо, в Україні в 2008 році ввели обов'язкове зовнішнє тестування для випускників шкіл і майбутніх абітурієнтів. Їх прийматимуть до ВНЗ спираючись на результати тестів - а вступні іспити (окрім творчих конкурсів для таких професій як актор, архітектор, журналіст тощо) скасували.

Основна сесія зовнішнього оцінювання, яка охоплює 11 предметів, проходить з 22 квітня до 4 червня. Ті, хто з поважних причин не зміг прийти на іспити, зможуть потрапити на додаткову сесію. Вона триватиме з 26 червня до 4 липня.

Термін дії сертифікату обмежений. Якщо в 2008 році абітурієнтові не вдалося за конкурсом пройти у запланований ВНЗ, наступної весни йому доведеться наново реєструватися і складати тести.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.