Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На думку вчених, секс - єдине задоволення, що не шкодить людині

Він і Вона 14828 переглядів

Опубліковано - 11.02.2009 16:16 | Всі новини | Версія для друку

Секс повинен супроводжуватися взаємними почуттями і  коханням
Секс повинен супроводжуватися взаємними почуттями і коханням
Секс, можливо, - єдине задоволення в житті, яке корисне для здоров’я. Здорове статеве життя не тільки піднімає настрій, але і дозволяє зменшити ризик захворювання цілої низки недуг.

Так, минулого місяця учені з Ноттінгемського університету дійшли до висновку, що чоловіки, які продовжують жити повноцінним статевим життям після 50 років, менш схильні до ризику виникнення раку простати, повідомляє InoPressa з посиланням на газету The Daily Mail.

Втім, вони ж встановили, що надмірне захоплення сексом (понад 20 разів на місяць) у віці 20-30 років, навпаки, збільшує ці ризики.

Крім того, нагадує автор статті, під час сексуальної близькості у кров викидаються такі речовини, як серотонін (гормон, що підвищує настрій), і імуноглобулін А, що захищає нас від звичайної простуди і грипу.

Британський кардіолог професор Пітер Уайсберг заявив виданню, що твердження про те, що під час статевого акту збільшується ризик серцевого нападу є помилковим. За його словами, це лише чергова корисна для тіла вправа, як скажімо прогулянка на милю.

Британський лікар Сара Брюєр стверджує, що секс побічно запобігає розвитку остеопорозу, адже під час і після статевого акту у чоловіків виробляється тестостерон.

Фінським ученим, у свою чергу, під час дослідження 1000 чоловіків у віці від 55 до 75 років вдалося встановити прямий взаємозв'язок між активністю статевого життя і еректильною дисфункцією. У тих, хто займається сексом щонайменше три рази на тиждень, ризик розвитку цієї патології вчетверо менше в порівнянні з тими, хто займається сексом рідше за раз на тиждень.

У жінок старшого віку клімакс супроводжується різким зниженням рівня естрогену - гормону, що відповідає за отримання задоволення від статевого акту. Проте американські дослідники встановили: у жінок, що займаються сексом щонайменше раз на тиждень, рівень естрогену під час менопаузи удвічі вищий.

У той же час лікарі попереджають (і це в першу чергу стосується покоління віагри): процентна частка захворювань, що передаються статевим шляхом, у віковій групі більше 40 років за останні роки збільшилася. При цьому 12% чоловіків у віці 50 років взагалі не використовують контрацептиви. Отже, укладає автор статті, не поспішаєте "віддаватися пристрасті" - раніше подумайте про безпеку.

Варто також зазаначити, що у Великобританії, в умовах фінансової кризи, секс став найпопулярнішою розвагою, що не вимагає фінансових витрат. Такі дані були отримані в результаті опитування двох тисяч жителів Сполученого Королівства. Сексу програло безцільне бродіння магазинами і обмін останніми чутками.

Найбільші любителі сексу живуть у Шотландії. 43% з опитаних жителів Шотландії назвали секс своїм улюбленим способом проводити вільний час. На півдні Англії тих, що віддають перевагу сексу решті варіантів безкоштовного дозвілля - тільки 35%.

Від “Аратти”. Зі свого боку зауважимо, що секс без взаємного почуття і без кохання, - лише задоволення фізіологічних потреб, до того ж такі стосунки часто спричиняють низку інших захворювань, що передаються статевим шляхом. Тому термін "здорове статеве життя" повинен вживатися разом з терміном "взаємне кохання" і бути йому синонімом :)
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.