Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Не стало того самого Мюнхгаузена...

Втрата 10040 переглядів

Опубліковано - 20.05.2009 16:09 | Всі новини | Версія для друку

На 66 році життя помер Олег Янковський
На 66 році життя помер Олег Янковський
Видатний радянський і російський актор Олег Янковський помер у середу вранці, 20 травня, в одній із московських клінік.

Актор довгий час страждав на рак підшлункової залози.

У січні цього року народний артист СРСР Олег Янковський проходив діагностичне обстеження в Німеччині, після чого продовжив лікування у Москві. За станом здоров'я знаменитий актор був змушений відмовитися від кількох ролей у виставах Ленкома.

Відсвяткувавши своє 65-річчя, уже в середині березня Олег Янковський повернувся на сцену, незважаючи на важку хворобу.

Янковський народився у 1944 році в Джезказгані. Батько актора, Іван Павлович, був кадровим військовим. Наприкінці 1930-х років його з родиною вислали в Казахстан, пізніше заарештували, і він загинув у таборах ГУЛАГу. Потім Янковські змогли виїхати з Середньої Азії та Олег опинився в Саратові. Його старший брат Ростислав у 1957 році переїхав до Мінська і через рік забрав Олега до себе. Олег хотів вступати до медичного університету, але випадково заглянув у Саратовське театральне училище.

У 1965 році Янковський закінчив Саратовське театральне училище. З 1965 року стає актором Саратовського драматичного театру. У 1973 році на запрошення Марка Захарова Олег Янковський переходить у московський театр імені Ленінського комсомолу (Ленком).

З 1993 року - Президент Відкритого Російського кінофестивалю в Сочі (МКФ Кінотавр).

Одружений. Дружина - актриса, заслужена артистка Росії Людмила Зоріна, одруження відбулося під час навчання Олега Янковського на другому курсі театрального училища. Син - актор і кінорежисер Філіп.

Уперше артист з'явився на екрані в 1968 році в кінофільмі “Щит і меч”, в тому ж році він зіграв головну роль у фільмі “Служили два товариші”.

Серед відомих і популярних кіноролей Янковського - чарівник із “Звичайного Дива”, “Той самий Мюнхгаузен”. Акторові однаково вдавалися і ролі героїв, та лиходіїв, - напиклад у фільмах “Сержант міліції”, “Пригоди Шерлока Холмса та доктора Ватсона” (“Собака Баскервілів”), “Вбити Дракона”.

У 1991 році Янковський блискуче зіграв роль останнього російського імператора-мученика Миколи II у фільмі “Царевбивця”.
Останній вихід на сцену “Ленкома”. Олег Янковський в спектаклі “Одруження” грає разом зі своїми давніми друзями - Леонідом Бронєвим і Олександром Збруєвим.
Останній вихід на сцену “Ленкома”. Олег Янковський в спектаклі “Одруження” грає разом зі своїми давніми друзями - Леонідом Бронєвим і Олександром Збруєвим.
Президент України Віктор Ющенко висловив співчуття у зв'язку зі смертю видатного актора театру та кіно, народного артиста СРСР Олега Янковського

"У цей скорботний день прийміть щирі співчуття у зв'язку з передчасною смертю Олега Івановича Янковського. Це непоправна втрата для його рідних, близьких, колег, для всього сучасного суспільства", - йдеться в співчутті.

Президент України зазначив, що "пішла з життя чудова людина, великий актор, справжня легенда російського кіно і театру".

"Неперевершений талант, природна чарівність і внутрішнє благородство Олега Янковського, створені ним яскраві образи завоювали йому щиру любов і повагу мільйонів людей в Україні", - цитує Ющенка прес-служба.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.