Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Відьми були і у стародавні часи

Невідоме 12964 перегляди

Опубліковано - 4.06.2009 14:44 | Всі новини | Версія для друку

Відьми були і у стародавні часи
Відьми були і у стародавні часи
У Британії знайдено стародавню пляшку із цвяхами, волоссям і сечею - предмет, який явно вказує на його магічне призначення.

У пляшці, яку було знайдено на південному сході Лондона при проведенні будівельних робіт, виявили відьмацьку ритуальну атрибутику.

За словами експертів, знахідка датується 17 століттям, - повідомляє The Daily Telegraph.

На рентгенівському знімку вчені побачили, що всередині є шпильки, волосся та обрізки нігтів, а також рідина, яка виявилася сечею.

Як зазначає видання, раніше було виявлено уже близько 200 подібних відьмацьких пляшок, однак дана знахідка, ймовірно, є першою, що збереглися цілковито. Аналіз вмісту засвідчив, що власник пляшки був курцем, а також, судячи із довжини нігтів, досить забезпеченою людиною.

За словами дослідників, відьмацька пляшка вважалася потужним чарівним засобом: вона забирала на себе закляття і негативну енергію, спрямовані на її власника. Пляшки з різноманітним вмістом, пов'язаним із людиною, яку вони повинні були захищати, закопували у землю або ховали у затишному місці будинку. Вважалося, що чарівний предмет захищає свого власника до того часу, доки є непошкодженим.

Нагадаємо, у березні цього року під час дослідження каналізації стародавнього міста майя Ель-Мірадор, Гватемала, група північноамериканських та гватемальських істориків знайшла величезний кам'яний фриз, уся поверхня якого була покрита унікальною різьбою із зображеннями древніх богів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.