Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Знайдена гравюра з Гітлером і Леніном за шахами

Невідоме 9860 переглядів

Опубліковано - 3.09.2009 16:59 | Всі новини | Версія для друку

Історики не мають даних про те, що Ленін і Гітлер коли-небудь зустрічалися
Історики не мають даних про те, що Ленін і Гітлер коли-небудь зустрічалися
Британський аукціонний дім Mullock’s виставить 1 жовтня на продаж гравюру, на якій зображені Адольф Гітлер і Володимир Ленін за грою в шахи.

Власник лота переконаний в його достовірності і називає автором зображення Ему Льовенштрамм, що навчала малюнку майбутнього фюрера. Гравюра, оцінена в 40 тисяч фунтів стерлінгів, датована 1909 роком, на ній написано, що дійство відбувалося у Відні, пише The Daily Telegraph.

За даними аукціоністів, існувало п'ять екземплярів гравюри. На тому варіанті, що потрапив у розпорядження Mullock's, є олівцеві підписи Гітлера, Леніна і Льовенштрамм. Правда, вірогідність того, що це - справжні автографи, складає 80 відсотків. Власник гравюри стверджує, що його батько присвятив все життя встановленню достовірності зображення, і лот супроводжується 300-сторінковим дослідженням з доказами автентичності паперу, підписів і так далі.

Гравюра, за словами її власника, належала багатій віденській єврейській сім'ї, що залишила напередодні Другої світової війни частину майна економці, зокрема гравюру і зображені на ній шахи. Ці предмети залишилися в будинку економки і в даний час належать її праправнукові. На аукціон виставлена не тільки гравюра, але і шахи.

Втім, далеко не всі експерти упевнені в достовірності гравюри. Наприклад, історики не мають даних ні про те, що Ленін і Гітлер коли-небудь зустрічалися, ні про те, що Ленін бував в 1909-му в столиці Австро-Угорщини. Крім того, Ленін на той час був лисий, а на гравюрі зображений хтось, не обділений шевелюрою (ймовірно, Гітлер сидить ліворуч, біля вікна, Ленін - навпроти). Останній аргумент оспорює аукціоніст, стверджуючи, що Ленін міг користуватися париком з конспіративних міркувань.

Хелен Раппопорт, автор книги "Conspirator: Lenin in Exile" ("Конспіратор: Ленін в еміграції"), вважає, що гравюра - плід фантазії. Проте вона допускає, що зображений разом з Гітлером гравець міг бути кимось з більшовиків або інших знайомих Леніна, що жили в еміграції.
Ймовірно, Гітлер сидить зліва, біля вікна, Ленін - навпроти
Ймовірно, Гітлер сидить зліва, біля вікна, Ленін - навпроти

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.