Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Знаменитий “мисливець на крокодилів” Стів Ірвін загинув від удару морського кота

Надзвичайна подія 18686 переглядів

Опубліковано - 4.09.2006 17:32 | Всі новини | Версія для друку

Знаменитий “мисливець на крокодилів” Стів Ірвін загинув від удару морського кота
Знаменитий “мисливець на крокодилів” Стів Ірвін загинув від удару морського кота
Знаменитий австралійський актор і шоумен Стів Ірвін, відомий як “мисливець на крокодилів”, загинув під час зйомок документального фільму про підводний світ Австралії. Шилохвостий скат ударив актора в груди, вразивши серце та частину легенів.

У воді на нього напав морський кіт — великий скат з гострим отруйним шипом на хвості. Цим 20-сантиметровим знаряддям плоска трикутна тварюка убила журналіста — шип пробив серце і легеню. До того моменту коли Ірвіна витягнули і передали в обійми медиків, він був вже мертвий. Отрута тут ні при чому, загинув Ірвін від проникаючої травми.

Інцидент стався на півночі австралійського штату Квінсленд неподалік міста Порт-Дуглас. За словами медиків, якби скат ужалив його в будь-яку іншу частину тіла, Ірвіна можна було б врятувати.

Прем'єр-міністр Австралії Джон Хоуард заявив, що Стів Ірвін був унікальною людиною, яка приносила радість мільйонам людей у всьому світі, і його смерть стала шоком, повідомляє The Australian.

Прізвисько “мисливець на крокодилів” Ірвін отримав завдяки однойменній телепрограмі, з якою він вийшов в ефір 92-го року. Цей проект створив Ірвіну імідж безстрашного дослідника фауни і зробив його знаменитим.

У Стіва Ірвіна залишилися дружина Террі і двоє маленьких дітей - Боб (Роберт) Кларенс і Бінді Сью.

Стів Ірвін народився в 1962 році в родині природодослідників Лін і Боба Ірвінів. Стів виріс на батьківській фермі рептилій в Квінсленді, з дитячих років допомагаючи Лін і Бобу доглядати за мешканцями ферми. Першим кроком на шляху до популярності стала його участь в урядовій програмі по гуманному переміщенню крокодилів без використання транквілізаторів. Ідею гуманного відношення до крокодилів Стів Ірвін відстоював і в своєму телешоу "Croc Files", випущеному на екрани в 1999 році. Саме телебачення принесло йому всесвітню славу. Навіть при спілкуванні з найотруйнішими зміями в світі Стів Ірвін ніколи не застосовував насильства.

У 1992 році Стів одружувався на Тері Бейнс, яка, як і він, займалася дослідженням живої природи. У всіх телешоу Терії брала безпосередню участь разом із Стівом. Його фільм "Мисливець на крокодилів", що починається із зйомок медового місяця Стіва і Тері (під час якого вони займалися ловом крокодилів), був показаний більш ніж в 120 країнах світу.

За всю свою кар'єру Стів Ірвін кілька разів отримав травми, - він зі всіма рептиліями і хижаками спілкувався сам, трюки виконував теж сам і не боявся наближатися на небезпечну відстань до твариною.

Неодноразово Ірвін бував у ситуаціях, коли його життя буквально висіло на волосині. У нього була велика кількість поранень, отриманих під час контактів із тваринами.

Як розповідав Стів Ірвін, вперше він отримав серйозне пошкодження на початку 90-х, коли упірнув із носа човна на крокодила. Крокодил сидів на скелі, об яку Ірвін ударився плечем, і камінь розбив його до кісток. Кістка розрізала всі важливі м'язи, зв'язки й сухожилля.

Іншим разом в Східному Тіморі він рятував крокодила, який потрапив у бетонну трубу, і не було ніякого способу витягнути його звідти. Тому Ірвін упірнув всередину разом із твариною. Крокодил схопив його мертвою хваткою, в результаті чого знову була розпатрана та ж рука і розірвалося сухожилля.

Одного разу Ірвіна ударив по голові крокодил, якого він зловив під водою. Потім його коліна й гомілки порізало, коли він скакав на 4-метровому крокодилові. Іншим разом по дорозі на зйомки йому довелося рятувати кенгуру на узбіччі дорогі. Коли він підійшов до тварини, кенгуру ударив його і розітнув губу навпіл.

Ще одним представником тваринного світу, від кого він постійно терпів посягання, були папуги. "Я не знаю, що вони мають проти мене, але вони завжди прагнуть мене укусити", - сказав якось в одному інтерв'ю Стів Ірвін.

Варто відзначити, що трюки Ірвіна були за межею загальнолюдського розуміння. Так в 2004 році під час шоу в зоопарку Квінсленда він тримав свого місячного сина, всього в метрі від щелеп хижака. Під час передачі десятки людей телефонували по гарячій лінії в товариство захисту дітей. На превеликий жах аудиторії, Стів Ірвін тримав місячного сина Роберта однією рукою, а іншою розмахував шматком курки перед пащею чотириметрового крокодила...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.