Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Режисер “Міцного горішка”-2 знімає фільм про війну в Грузії

Мистецький погляд 13892 перегляди

Опубліковано - 22.10.2009 03:51 | Всі новини | Версія для друку

Енді Ґарсіа в ролі Михайла Саакашвілі
Енді Ґарсіа в ролі Михайла Саакашвілі
Голлівудскій режисер Ренні Харлін, автор фільмів “Міцний горішок”-2 і “Скелелаз”, приїхав до Тбілісі, щоб зняти драму про війну в Грузії в серпні 2008 року.

Роль Президента Грузії Михайла Саакашвілі зіграє голлівудський актор Енді Ґарсіа, відомий за фільмами “Хрещений батько”-3 і “Одинадцять друзів Оушена”. Він на кілька днів завітав до Тбілісі, повідомив Корреспондент.net.

Не зважаючи на стислі терміни, Ґарсіа зумів зустрітися зі своїм прототипом в Батумі і лише після цього поспішив приєднатися до колег на знімальному майданчику. За повідомленнями Громадського телебачення Грузії, зйомки сцен за участю відомого актора відбувалися у Тбілісі в Авлабарській резиденції Михайла Саакашвілі.

У вівторок зйомки продовжилися на проспекті Руставелі біля будівлі Парламенту, де 12 серпня 2008 року відбулась багатотисячна акція. Для зйомок цієї сцени жителів Тбілісі запросили зібратися біля парламенту для масовки. Режисер Ренні Харлін відзначив, що сцена вийшла вражаючою і емоційною.

Деякі сцени для нового фільму вже зняті - у Цалкському районі регіону Квемо Картлі і поблизу зони грузино-осетинського конфлікту на військовій базі в Горі (регіон Шида Картлі). Далі зйомки відбуватимуться у Вардзіа (регіон Імереті) і Мцхета (поблизу Тбілісі).

За словами режисера, це буде драма, "велика людська історія, трагічна". Головними героями фільму є американський журналіст і його оператор, які опинилися в центрі війни. Їм доводиться вирішувати питання моралі і відповідальності для збереження журналістської неупередженості.

Режисер зазначив, що фільм не про політику. Він не буде "ні антиросійським, ні антигрузинським, ні антиамериканським, а буде проти війни", зазначив Харлін.

Зйомки фільму планують завершити в листопаді 2009 року. Вихід картини заплановано на травень 2010 року. Прем'єра фільму планується на Канському кінофестивалі. Поки що стрічка не має назви.

Для зйомок у фільмі до Грузії прибула група акторів з 15 осіб, з грузинського боку над проектом працює близько 150 кіноспеціалістів. Спільно з іноземними акторами в зйомках картини брали участь і грузинські зірки кіно. Зокрема, президента Литви зіграв актор Ґіві Сіхарулідзе, а президента Латвії - Зураб Цінцкіладзе.

Вчора вранці Енді Ґарсія вже відбув з Тбілісі. Разом з Енді Ґарсія Грузію покинув ще один відомий актор Голлівуду - Дін Кейн (виконавець ролі Супермена), який виконує у фільмі роль радника Президента Грузії з питань безпеки.

За роль у фільмі Енді Ґарсія отримає гонорар у розмірі півмільйона доларів.

Треба відзначити, що через декілька днів до Грузії прибуде ще одна зірка Голлівуду - Вел Кілмер. Його роль у фільмі якого поки не розголошується.

Нагадаємо, що раніше про бажання зняти фільм про війну на Кавказі в серпні 2008 року заявляв також сербський режисер Емір Кустуріца. Основою для стрічки мала стати російська версія подій. Утім, у найближчі роки цей фільм не з'явиться, - у вівторок режисер відмовився знімати картину, відхиливши пропозицію російської сторори. Офіційна причина відмови - щільний графік зйомок Кустуріца.


Сюжет 5 каналу
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.