Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


По обличчю Леніна в київському метро пройшлися кувалдами

Народний Вісник Регіон: м.Київ 9513 переглядів

Опубліковано - 5.12.2009 03:19 | Всі новини | Версія для друку

По обличчю Леніна в київському метро пройшлися кувалдами
По обличчю Леніна в київському метро пройшлися кувалдами
В п`ятницю, 4 грудня, на станції київського метро “Театральна” близько 10:00 четверо невідомих пошкодили горельєф Леніна. Він виявився із якогось дуже твердого сплаву, тому поки що його вдалося лише подряпати і трохи погнути.

За даними ЖЖ-юзера Олени Білозерської, молоді люди кувалдами подряпали і трохи погнули скульптурну статую, і зникли з місця події.

Організаторами акції стали четверо невідомих активістів, послідовників провідного члена Конгресу Українських націоналістів Миколи Коханівського.

На даний момент столична міліція займається пошуком вандалів з метою затримання.

Раніше повідомлялося, Київраду та міського голову Леоніда Черновецького просять на найближчій сесії прийняти рішення про демонтаж і перенесення з центрального бульвару столиці пам'ятника Леніну. З відповідним закликом до столичної влади звернувся координатор громадського руху "За Україну!" з питань національної оборони Іван Стойко.

Ігор Лісодід, один з активістів, котрі облили на минулому тижні пам'ятник Леніну в Києві червоною фарбою, заявив, що націоналісти мають намір "скалічити" всі столичні скульптури лідерів радянської епохи, причетних до Голодомору.

Нагадаємо, що під час офіційного відкриття пам'ятника Леніну двоє активістів облили монумент червоною фарбою. Після чого, між комуністами і націоналістами почалася бійка. Чоловіків, які атакували монумент, затримали міліціонери.

Пізніше, як повідомили в Київській міській організації Конгресу українських націоналістів (КУН), протестувальниками виявилися член Комітету декомунізації України Ігор Лісодід і безпартійний киянин Григорій Тихий.

"Метання фарби - наша акція протесту проти дій комуністів. Як можна було відкривати цей пам'ятник напередодні чергової річниці Голодомору 30-х? Вони так зробили спеціально, щоб нас спровокувати. Якщо б обрали інший час для презентації, то плачевно їх захід би не закінчився. Максимум ми б виявили свій протест за допомогою мегафонів ", повідомив Лісодід.
Пошкодження позначені стрілочками
Пошкодження позначені стрілочками

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.