Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Знахідка археологів підтвердила факт підробки Туринської плащаниці

За межею віків 11402 перегляди

Опубліковано - 16.12.2009 16:57 | Всі новини | Версія для друку

Похоронна камера в печері, де був знайдений саван. Фото Шимона Ґібсона
Похоронна камера в печері, де був знайдений саван. Фото Шимона Ґібсона
У стародавньому похованні в Єрусалимі були виявлені частини савана, які названі першою подібною знахідкою, що відноситься до початку I століття нашої ери. Археологи вважають, що ці залишки тканини підтверджують версію про підробку Туринської плащаниці, відомої християнської реліквії.

Радіовуглецевий аналіз підтвердив, що новознайдене полотно було виготовлено приблизно в той час, коли помер Ісус Христос. При цьому воно було виткане методом простого двостороннього переплетіння ниток, а не саржевого (діагонального), яке використане в Туринської плащаниці. Фахівці з тканин стверджують, що цей метод з'явився лише через тисячу років після смерті Христа, повідомляє The Daily Mail.

Крім того, на відміну від Туринської плащаниці, знайдений в Єрусалимі саван є не цілісним шматком тканини, а складається з декількох частин. Зокрема, окремий шматок тканини призначався для голови - на той випадок, якщо людина, яку ховали, виявлялася живою і приходила до тями. Тоді вона могла скинути з обличчя частину савана і закричати.
Саван був витканий методом простого двостороннього переплетіння ниток. Фото Шимона Ґібсона
Саван був витканий методом простого двостороннього переплетіння ниток. Фото Шимона Ґібсона
Археолог Шимон Ґібсон (Shimon Gibson) виявив останки, загорнуті в саван, в печері в долині Хінном. Аналіз ДНК встановив, що померлий чоловік страждав на проказу і помер від туберкульозу. Судячи з усього, через це похоронна камера в печері, де знайшли останки, була герметично запечатана. Це, у свою чергу, дозволило савану зберегтися до наших днів.

За легендою, в полотно, яке зараз називають Туринською плащаницею, Йосип Аримафейський загорнув тіло розіп'ятого Христа. Деякі віруючі вважають, що на тканині залишився відбиток обличчя Ісуса. Тим не менше, радіовуглецевий аналіз, проведений у кінці 1980-х років, встановив, що плащаниця була створена в першій половині другого тисячоліття нашої ери. Це, проте, не переконує багатьох адептів теорії про автентичність реліквії, і суперечки навколо неї тривають досі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За межею віків»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.