Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Мамаєвій Слободі відкриється резиденція Святого Миколая

Анонси Регіон: м.Київ 14879 переглядів

Опубліковано - 18.12.2009 03:59 | Всі новини | Версія для друку

В Мамаєвій Слободі відкриється резиденція Святого Миколая
В Мамаєвій Слободі відкриється резиденція Святого Миколая
18 грудня, в п’ятницю о 13-00 в українській хаті однієї з садиб козацького селища «Мамаєва Слобода» відбудеться відкриття офіційної резиденції Святого Миколая.

Снігом, снігом та льодами
Гей здалека йде в наш край,
Йде з гостинцями, дарами
Преподобний Миколай!



Святий Миколай вибрав козацьке селище «Мамаєва Слобода» обіч витоку легендарної річки Либідь для свого офіційного осідку з метою забезпечення козацької підтримки усім його добрим справам.

За кілька годин до відкриття в хатах на території «Мамаєвої Слободи» за участі дітей, відомих артистів та громадських діячів відбуватиметься таїнство приготування медового тіста та випікання у справжніх старовніх хатніх печах «печатних» медівників – «Миколайчиків».

Усі бажаючі зможуть здійснити прогулянку по «Мамаєвій Слободі» на запряжених кіньми санях – бо ж треба знати чи слизький сніг цього року випав, – а рівно о 13-00 відбудеться урочиста церемонія підписання «Глейту» (охоронної грамоти) між козаками та Святим Миколаєм, щодо відкриття офіційного осідку.

Після символічної прес-конференції відбудеться невеличкий концерт кантів, піснеспівів та церковних дзвонів на честь Святого Миколая. Діти зможуть почастуватись печатними пряниками – «Миколайчиками», а дорослі зможуть скуштувати найулюбленішого козацького хмільного напою – «Варенухи».

Офіційна резиденція Святого Миколая буде діяти по суботах та неділях з 10-00 до 18-00 в період з 18 грудня 2009 року по 14 січня 2010 року.

Увага дітям! Листи до Святого Миколая надсилати за адресою: 03061 м.Київ, вул. М.Донця,2 "Мамаєва Слобода" з приміткою "Резиденція Святого Миколая".

Адреса «Мамаєвої Слободи»: м. Київ, вул. М. Донця, 2

Акредитація і довідки за телефонами: 0 93 872 4877, 0 44 361-98-48
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Анонси»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.