Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Адміністрація “Mittal Steel Кривий Ріг”: “Ні копійки людям, ні гайки виробництву”

Регіональні новини Регіон: Дніпропетровська область 14949 переглядів

Опубліковано - 12.04.2006 16:09 | Всі новини | Версія для друку

Адміністрація “Mittal Steel Кривий Ріг”: “Ні копійки людям, ні гайки виробництву”
Адміністрація “Mittal Steel Кривий Ріг”: “Ні копійки людям, ні гайки виробництву”
Адміністрація ВАТ “Криворізький гірничо-металургійний комбінат “Mittal Steel Кривий Ріг” не має наміру виплачувати в повному обсязі винагороду за підсумками роботи підприємства в 2005 році, а також підвищувати заробітну плату на 6% і приводити мінімальну зарплату у відповідність із прожитковим мінімумом.

Про це повідомило джерело в адміністрації комбінату. Крім того, темпи капітальних ремонтів, початих у 2004-2005 роках (будівництво коксових батарей №3 і №4, капітальний ремонт першого розряду доменної печі №8), значно знижені, є стійка тенденція до їхньої зупинки. Це багато в чому пов'язано з тим, що адміністрація дотепер не знайшла спільну мову з підприємствами-підрядниками (наприклад, із ЗАТ “Криворіжіндубуд”).

Незважаючи на рекомендації міського голови Кривого Рогу Юрія Любоненка і глави Фонду держмайна України Валентини Семенюк, керівництво комбінату так і не провело тендер на добудівлю виробничих об'єктів. У свою чергу, умови оплати праці, запропоновані адміністрацією ВАТ “Mittal Steel Кривий Ріг”, не можуть влаштувати підрядників — на місяць робітникам пропонують платити приблизно по 100 у.е., хоча попередні власники платили по 300-400 у.е.

Джерело також відзначило, що фінансові асигнування в переозброєння і реконструкцію комбінату при нинішньому власнику суттєво зменшилися в порівнянні з аналогічними показниками 2004 і 2005 років. “За великим рахунком, на модернізацію устаткування, не говорячи вже про будівництво нових об'єктів, не виділяється ні копійки”, — заявив він.

“Складається враження, що адміністрація Нарендри Чодері проводить політику “відбивання” коштів, раніше витрачених на придбання комбінату. Про це свідчить те, що плани виробництва чавуна, руди й іншої сировини значно збільшилися, при цьому про виробничі можливості ніхто не думає, а виробництво готового металопрокату різко скоротилося. Адміністрація стала активно торгувати товарною заготівлею. Наприклад, на цьому тижні планується відправити перші 3 тис. тонн заготівлі по стандарту SAE у США, де розташовані підприємства Mittal Steel”, — повідомило джерело.

Наша довідка: 2 лютого 2006 р. ВАТ “Криворіжсталь” переіменоване у ВАТ “Міттал Стил Кривий Ріг”. 24 жовтня 2005 р. компания Mittal Steel Germany GmbH придбала 93,02% акцій ВАТ “Криворізький гірничо-металургійний комбінат “Криворіжсталь” за 24,2 млрд. гривень, що дорівнює 4,79 млрд. доларів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.