Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Запоріжжі пам’ятник Сталіну відкривали трупами і непритомними ветеранами

Назад в СРСР Регіон: Запорізька область 11205 переглядів

Опубліковано - 5.05.2010 17:09 | Всі новини | Версія для друку

Сталін продовжує вбивати українців. На думку комуністів - це гідна смерть.
Сталін продовжує вбивати українців. На думку комуністів - це гідна смерть.
Під час відкриття пам’ятника Сталіну в Запоріжжі втратили свідомість троє ветеранів та померла одна жінка.

Сьогодні, 5 травня, в Запоріжжі все-таки відкрили пам'ятник Сталіну, повідомляє сайт ПОЛИТСОВЕТ.

Незважаючи на відсутність на заході представників патріотичних сил, - вони в останній момент передумали псувати комуністичне свято і вирушили протестувати до мерії, - захід вдався не просто скандальним: на мітингу на честь відкриття пам'ятнику Сталіну померла одна літня жінка, ще двох літніх людей госпіталізували. Також комуністи явно не ветеранського віку, напали на представників ЗМІ і мало не порозбивали їм камери.

Комуністи почали мітинг в саму спеку, о 12.00, коли людям зі слабким серцем взагалі не рекомендується виходити на вулицю. Перед будівлею запорізького обкому КПУ партійці розставили кілька сотень ветеранів (на самому сонці), декільком десяткам з них надавши пластикові стільці.

Почати мітинг комуністи ніяк не могли: народний депутат Олексій Бабурін, що відкривав захід, затримував торжество, даючи коментарі з гучними заявами журналістам. А в цей час ветерани, заради яких, за твердженнями комуністів, це все і ніби й організовувалося, смажилися на сонці.

Мітинг почався з гучних промов Олексій Бабуріна, харків'янина Івана Шеховцева, який пожертвував на пам'ятник 50 тисяч гривень, інших ветеранів, голів ветеранських організацій. Урочистий захід затягнувся на цілу годину, і це значно вплинуло на стан ветеранів: вони ледве стояли на ногах. В однієї учасниці мітингу, літньої жінки, не витримало серце: вона померла на місці.
Постраждалих пенсіонерів госпіталізували, а комуністи спокійно пішли відзначати своє «свято», яке вже встигло забрати одне життя
Постраждалих пенсіонерів госпіталізували, а комуністи спокійно пішли відзначати своє «свято», яке вже встигло забрати одне життя
Ще двоє людей втратили свідомість прямо перед офісом КПУ ще до відкриття пам'ятника
: жінці стало погано і вона просто «з'їхала» на землю, спершись на стіну. Госпіталізували її тільки через деякий час.

Буквально через 10 хвилин після її непритомності свідомість втратив ще один дідусь, і на той момент біля офісу комуністів вільних лікарів уже не було: приводити до тями його почали правоохоронці.

Запорізькі журналісти намагалися викликати швидку, але диспетчер відмовлялася надсилати машину до тих пір, поки їй не повідомлять точну адресу. А цього зробити не могли: комуністи, які знають точну адресу, були зайняті іншими, «більш важливими» справами: проведенням мітингу. В результаті, машина «Швидкої допомоги» приїхала на місце лише через 25-30 хвилин, і то, подати її безпосередньо до потерпілого було неможливим: проїзду заважали стоять на дорозі люди і військова техніка.

Коли оператори і фотографи місцевих і всеукраїнських телеканалів намагалися зняти постраждалого чоловіка на відео, комуністи мало не влаштували бійку, погрожуючи порозбивали відео та фотокамери. На звернення журналістів до співробітників міліції правоохоронці не реагували і просто розводили руками: мовляв, нічого протизаконного не відбувається і міліція втручатися не має наміру.

Також розлючений комуніст (явно не пенсійного віку) крикнув у відповідь на інформацію про померлу на мітингу літній жінці: «Вона померла гідною смертю, перед Сталіним!» Такого цинізму Запоріжжі не бачило ще ніколи.

А в той час, поки лікарі не встигали надавати першу допомогу пенсіонерам і ветеранам (по суті - винуватцям торжества), мітинг тривав на повну силу. А коли пам'ятник все-таки відкрили, головні комуністи міста - Олексій Бабурін та Олександр Зубчевський, кинулися не до вмираючих учасників мітингу, а організовувати для ветеранів святковий стіл. До машини «Швидкої допомоги» ніхто з них так і не підійшов.

У підсумку, постраждалих пенсіонерів госпіталізували, а комуністи спокійно пішли відзначати своє «свято», яке вже встигло забрати одне життя. І це тільки те, що відомо журналістам.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.