Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Львів відзначив Свято Героїв. Вшанували Бандеру та Шухевича

Народний Вісник Регіон: Львівська область 12996 переглядів

Опубліковано - 25.05.2010 12:03 | Всі новини | Версія для друку

Львів відзначив Свято Героїв. Вшанували Бандеру та Шухевича
Львів відзначив Свято Героїв. Вшанували Бандеру та Шухевича
24 травня у Львові пройшло масштабне відзначення Свята Героїв, у якому взяли участь представники міської та обласної влади, громадські організації та політичні партії.

Відзначення Свята Героїв розпочалося вшануванням Січових стрільців та воїнів УГА на Янівському кладовищі у Львові. Заступник голови Львівської ОДА з гуманітарних питань Ігор Держко, голова Львівської облради Мирослав Сеник, голова Львівського обласного товариства політв’язнів та репресованих Петро Франко поклали квіти до Меморіалу Січових стільців та воїнів УГА, запалили лампадки на їхніх могилах, а також вшанували пам'ять закатованої зв’язкової голови Проводу Українських Націоналістів Євгена Коновальця Ольги Басараб.

Після цього відбулося урочисте вшанування воїнів УГА біля Меморіалу на Личаківському кладовищі, куди також прибули учасники святкового марафону, який традиційно проходить у Львові у Свято Героїв.

Як наголосив Мирослав Сеник, марафон розпочався на Білогорщі, де поховано українського політичного діяча, голову Проводу ОУН-Б, Героя України Романа Шухевича. В ньому взяли участь 150 студентів Львівського державного університету фізичної культури, які пробігли 11 км.

«Українська влада робить сором’язливий вигляд, що не було тих, хто віддав життя за незалежність України. Сьогодні фактично немає представників державної влади на наших заходах. Очевидно, за це ми маємо попросити вибачення в тих, хто віддав життя за наше майбутнє… Цей марафон говорить про спадковість поколінь, а відтак – спадковість боротьби. Шановні студенти, пам’ятайте, що лише за незалежної України ви зможете мати можливість для самореалізації. Сьогодні це чин, що ми прийшли сюди. Це можна порівняти з тим часом, коли велися процеси над Чорноволом, Горинями!» – наголосив Мирослав Сеник.

Як повідомив журналістам проректор з виховної роботи зв’язків з громадськістю Львівського університету фізичної культури Ярослав Тимчак, Герої України Степан Бандера та Роман Шухевич були спортсменами. Бандера, попри хворі ноги, займався легкою атлетикою, а Шухевич – плаванням, тому сьогоднішній забіг, з його слів, є дуже символічним.

Після урочистостей на Личакові представники влади спільно із заступником міського голови Львова Василем Косівим, народними депутатами від фракції блоку НУНС Андрієм Парубієм та Володимиром В’язівським, а також головами організацій політв’язнів, ветеранів та репресованих поклали квіти до пам’ятника Степанові Бандері у Львові, де пройшло коротке віче.

Звідти колона учасників віча, а також активістів політичних партій, серед яких «Наша Україна», ВО «Свобода», КУН, НРУ, УРП, Фронт Змін, Батьківщина, «За Україну!», Українська партія тощо організували «Український марш до пам’ятника Шевченку, де пройшов урочистий парад, віче та святковий концерт.

Під час віча Мирослав Сеник висловив обурення тим, що у 19-у річницю незалежності українська влада «вивісила георгіївські стрічки», ігноруючи тим самим тих героїв, яких сьогодні вшановує Львів.

Водночас, як повідомив у коментарі ZAXID.NET Ігор Держко, відповідаючи на запитання, чому у заходах з відзначення Свята Героїв не взяв участі голова Львівської ОДА Василь Горбаль, чиновник зазначив, що губернатор готується до засідання Ради регіонів, яке пройде у Львові 27 травня.

«Губернатор має відрядження, готується до візиту Президента, прем’єра, голови ВРУ. Львівщину чекає безпрецедентна акція, тому голова Львівської ОДА як керівник організаційного комітету бере участь у підготовці до цієї події», - сказав Ігор Держко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.