Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Святослав Вакарчук ініціював встановлення пам`ятника Володимиру Івасюку

Суспільне життя Регіон: Львівська область 15867 переглядів

Опубліковано - 2.10.2006 14:30 | Всі новини | Версія для друку

Святослав Вакарчук: “...Ця людина стала для мене життєвим прикладом, а своїм талантом надихнула мільйони”
Святослав Вакарчук: “...Ця людина стала для мене життєвим прикладом, а своїм талантом надихнула мільйони”
В день 750-річніці Львова львів'янин Святослав Вакарчук подякував рідному місту дарунком - ініціював встановлення у Львові пам'ятника видатному українському композитору Володимиру Івасюку.

На урочистій церемонії з нагоди святкування 750-річчя Львова Святослав Вакарчук зі сцени Львівської опери звернувся до Вельмишанового пана міського голови міста Львова, а також до вельмишановних депутатів міської ради, та всіх львівян з проханням дати згоду на встановлення у місті пам'ятника Володимиру Івасюку.

Святослав Вакарчук повністю профінансує виготовлення та встановлення пам'ятника Володимиру Івасюку у Львові з грошей, зароблених власною творчістю як музиканта.

Святослав Вакарчук:
...Ця людина стала для мене життєвим прикладом, а своїм талантом надихнула мільйони. Його пісня розлетілася по цілому світу, несучи справжню музику та українське слово в часи, коли воно потребувало найбільшої підтримки. Вулицями Львова він ходив, повітрям Львова він дихав. І на мою думку, існує чудове і, мабуть, однозначне місце для цього пам'ятника. Це невеличка площа, що розташована на місці, де проспект Шевченка впирається в будинок профспілок, через цю площу проходить найкоротший шлях від музичної Академії до філармонії. Саме тут проходив Володимир, кожного дня навчаючись у Львівській консерваторії.
Могила Володимира Івасюка на Личаківському цвинтарі
Могила Володимира Івасюка на Личаківському цвинтарі
В свою чергу міський голова Андрій Садовий позитивно сприйняв ідею Святослава Вакарчука, зазначивши, що вже невдовзі міська рада оголосить міжнародний конкурс на виконання скульптури.

Святослав Вакарчук звертається до Вас всіх з проханням підтримати ідею встановити Володимиру Івасюку такий гарний пам'ятник, якими є його пісні: світлоносні, проникливі, глибокі та щирі. Вічні… Як й сама постать Володимира Івасюка, спадщина якого й понині єднає українців у світі.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.