Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Харків’янам нав’язують провладного кандидата у мери

Вибори-2010 Регіон: Харківська область 9582 перегляди

Опубліковано - 12.10.2010 17:43 | Всі новини | Версія для друку

Харків’янам нав’язують провладного кандидата у мери
Харків’янам нав’язують провладного кандидата у мери
Харків`янам нав`язують провладного кандидата на пост міського голови. Таку думку висловили експерти під час опитування, проведеного Інститутом Горшеніна щодо виборчої кампанії в Харкові.

Президент аналітичного центру «Відкрита політика» Ігор Жданов вважає, що в Харкові представники влади хочуть ввести людей в ситуацію «вибору без вибору», щоб виборці проголосували за кандидата від влади. «Це чорні технології, що суперечать Конституції та моралі, абсолютно недемократичні правила гри на виборах», - вважає експерт.

За його словами, єдиною можливістю протистояти цьому є активізація дій опозиційних кандидатів. «Як би не намагалися сфальсифікувати результати виборів, опозиційні кандидати повинні докласти всіх зусиль для того, щоб захистити вибір громадян. Вибір на користь провладного кандидата не остаточний і не визначений наперед», - переконаний Жданов.

У свою чергу директор Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький звернув увагу на одну з технологій, яка використовуватиметься в Харкові, – нав`язування виборцям думки, що, обравши мера не «регіонала», люди одержують війни і протистояння в місцевій владі. Таким чином, на думку експерта, виборці позбавляються вибору. «Ближче до виборів, швидше за все, буде запущена технологія - мер без підтримки міськради це лише напівмер, а якщо більшість в міськраді все одно буде від Партії регіонів, то і мер має бути від ПР».

Як стверджує політолог Валерій Дудуко, «технологія пасивності виборців - одна з найпоширеніших і найаморальніших в арсеналі сучасних політтехнологів. Харків`янам наполегливо нав`язується думка про те, що від їхнього вибору вже давно нічого не залежить. Висунення колишнього губернатора Арсена Авакова на пост мера Харкова само по собі вже є демонстрацією того, що альтернатива є», - вважає експерт.

Політолог Галина Куц також відзначила, що найбільш поширеною технологією є нав`язування з телеекранів думки про загальну апатію електорату. "Людям навіюють, що будь-які протестні настрої можуть виникати лише у ненормальних людей", - говорить Куц.

За її словами, ще однією технологією є нав`язування думки про те, що "всі навколо корупціонери, всі навколо крадуть. Навіщо шукати когось нового, коли всі однакові?". "Третьою технологією я вважаю спробу переконати нас, що немає ніяких нових облич у політиці. Насправді нові лідери серед нас є, але закон про вибори написано таким чином, що висуватися можна лише від партій. Тільки партійні бонзи вирішуватимуть, за кого ми зможемо проголосувати", - говорить Куц. Вона відзначила, що лише активні дії опозиційних кандидатів зможуть розвіяти подібні нав`язані хибні думки електорату.

У свою чергу директор Лабораторії політичного аналізу Юхим Балло вважає, що у виборчій кампанії, як і в житті, все може змінитися в найостанніший момент. «Поки що немає очевидної відповіді на питання, хто переможе в протистоянні – кандидат від ПР Геннадій Кернес чи Ааков. Зрозуміло, що на боці провладного кандидата той самий горезвісний адмінресурс у вигляді міського бюджету, чиновників на місцях, членів виборчих комісій та іншого. І зрозуміло, що Кернес не зупиниться ні перед чим, аби стати мером Харкова. Навіть якщо його партійні боси будуть проти, це його не зупинить. Але не варто забувати, що Аваков – найбільш рейтинговий кандидат від опозиції на пост мера великого міста. І за Партію регіонів у Харкові готові проголосувати не більше третини харків`ян. Ще менше готові підтримати Кернеса, оскільки не всі регіонали змирилися з тим, що він представлятиме партію в Харкові».

Експерт вважає, що Харків стає майданчиком, де вирішуватиметься майбутнє української опозиції. «Хтось порівняв протистояння Кернеса і Авакова з битвою Челубея і Пересвіта. Цікава метафора. І хто переможе в цій битві – покаже час».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.