Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремлівські академіки вже написали Табачнику правильну історію України

Назад в СРСР 7108 переглядів

Опубліковано - 28.10.2010 16:31 | Всі новини | Версія для друку

Кремлівські академіки вже написали Табачнику правильну історію України
Кремлівські академіки вже написали Табачнику правильну історію України
У середині наступного року може бути видана російська версія історії України, заявив директор Інституту загальної історії РАН, академік Олександр Чубар’ян.

"Мої колеги з Інституту історії висловили бажання видати нашу версію історії України. Наразі рукопис готовий. До середини наступного року буде виданий. Треба буде ще експертизу провести", - сказав Чубар'ян у Москві в четвер.

Він повідомив, що його колеги давно співпрацюють з українськими істориками.

"Раніше були видані Нариси історії Росії, написані нашими колегами та переведені на українську мову. Потім Нариси історії України були переведені на російську і видані у нас. Тепер ми вирішили створити таку от книгу. Я її не читав, проте не думаю, що з приводу неї скандалитимуть. Зрештою, можна давати різні точки зору на одне питання ", - сказав Чубар'ян.

Він зазначив, що розбіжності в думках в українських та російських істориків існують у питанні походження державності, оцінки Переяславської ради, революції 1917 року та національних рухів.

Чубар'ян також повідомив, що на даний час ведеться активна робота щодо створення російсько-українського навчального посібника для вчителів історії.

"Вчора ми обговорювали з українськими колегами можливі схеми. Ми готові запропонувати 25 тем, вони підготували близько 20. Досить важко було обирати, поки що ми намітили перший модуль – Повсякденне життя Росії та України в XX столітті. Він осягатиме питання культури, науки, освіти. Але наразі ця тема не затверджена", - підкреслив Чубар'ян.

Він зазначив, що поки що немає домовленості про те, "якою обсягом буде книга, як її писати".

Як повідомлялося раніше, вчора севастопольським школярам подарували російські підручники з країнознавства.

Раніше Росія і Україна домовилися створити робочу групу зі вчених-істориків з підготовки єдиного навчального посібника для вчителів історії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.