Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер “архітектор” “Газпрому” Віктор Черномирдін

Втрата 11320 переглядів

Опубліковано - 3.11.2010 09:31 | Всі новини | Версія для друку

Помер “архітектор” “Газпрому” Віктор Черномирдін
Помер “архітектор” “Газпрому” Віктор Черномирдін
Спеціальний представник Президента РФ з питань економічної співпраці з державами - учасниками СНД, колишній голова уряду Росії, екс-посол Росії в Україні Віктор Черномирдін помер в ніч на середу на 73-му році життя.

Про це російським інформагенціям повідомило джерело з близького оточення російського політикаю

"Черномирдін помер сьогодні о 4.00 в Москві. Останнім часом Віктор Степанович дуже сильно хворів", - сказав співрозмовник агентства.

Віктор Степанович народився 9 квітня 1938 року в селі Чорний Острог Оренбурзької області.

1957 року, закінчивши школу, пішов працювати слюсарем на Орський нафтопереробний завод. Відслуживши в армії, повернувся туди, але працював вже машиністом і оператором.

1966 року закінчив Куйбишевський індустріальний інститут. З 1967 по 1973 роки працював в Орському міському комітеті КПРС. У 1972 році закінчив Всесоюзний заочний політехнічний інститут, де вчився на економічному факультеті за фахом інженер-технолог і інженер-економіст.

У 1973-1978 очолював Оренбурзький газопереробний завод, потім повернувся в органи КПРС (інструктор Відділу важкої промисловості ЦК). У 1981 році захистив кандидатську дисертацію «Поглиблена переробка сірчановодневого газу із застосуванням нових компонентів». З 1982 року – заступник міністра газової промисловості СРСР, начальник Всесоюзного промислового об`єднання «Тюменгазпром». У 1985-1989 - міністр газової промисловості СРСР.

У 1989 році Черномирдін очолив перший в країні державний концерн "Газпром", утворений на базі міністерства газової промисловості СРСР. Головою правління концерну Черномирдін був до 1992 року.

У травні 1992 року Президент Росії Борис Єльцин призначив Черномирдіна віце-прем`єром з питань паливно-енергетичного комплексу.

Впродовж шести років - з 1992 по 1998-й - Черномирдін був головою уряду Росії. 10 травня 2001 року призначений послом Росії в Україні, а також спецпредставником Президента з розвитку російсько-українських торговельно-економічних зв`язків. У 2002 році Черномирдін став лауреатом української загальнонаціональної програми "Людина року-2001".

Черномирдін прославився соковитістю і афористичністю своєї мови - багато його висловів гідно оцінені ЗМІ, нагадує РІА "Новости".

11 червня 2009 року стало відомо, що Президент РФ Дмитро Медведєв своїм Указом звільнив Віктора Черномирдіна з посади посла в Україні. Цим же Указом Черномирдін призначений радником Президента, на нього покладені обов`язки спеціального представника президента з питань економічної співпраці з державами - учасниками СНД.

Дружина Віктора Степановича, Валентина Федорівна, померла в березні 2010 року.

У Черномирдіна двоє синів - Віталій і Андрій, четверо онуків - Марія, Андрій, Анастасія, Віктор. Обидва сини вчилися в Московському інституті нафтохімічної і газової промисловості ім. Губкіна, нині працюють в "Газпромі".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.