Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій українські телеканали будуть розважати піпл

Телебачення 20406 переглядів

Опубліковано - 26.11.2010 23:16 | Всі новини | Версія для друку

У День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій українські телеканали будуть розважати піпл
У День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій українські телеканали будуть розважати піпл
ВО “Свобода” вимагає притягнути до відповідальності українські телеканали “Інтер”, ICTV, СТБ та “Перший Національний канал України” за трансляцію розважальних програм у день жалоби - у День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення притягнути до відповідальності телеканали "Інтер", "ICTV", "СТБ" та "Перший Національний канал України", які 27 листопада 2010 року у День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій, що всупереч забороні, встановленій п.5 правил проведення мовлення у дні жалоби, планують транслювати у своєму ефірі музично-розважальні програми, повідомляє прес-служба об`єднання.

Також Всеукраїнське об'єднання "Свобода" звертає особливу увагу Нацради з питань телебачення і радіомовлення на розпалювання міжнаціональної ворожнечі телеканалом "ІСTV", який у день жалоби – 27 листопада – транслюватиме українофобську кінострічку "Мы из будущего 2", що є порушенням умов видачі ліцензії.

Попри звернення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення до керівників телерадіокомпаній з нагадуванням про День пам'яті жертв голодоморів 27 листопада та рекомендації керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 11 червня 2008 року рішенням № 1101, вищевказані телеканали відверто проігнорували такі рекомендації.

Наприклад, на офіційному сайті телеканалу "Інтер" міститься програма телепередач на 27 листопада 2010 року, в якій анонсується концерт Д. Хворостовського та І. Крутого "Дежавю" о 17:45 та Ювілейний концерт гурту "Любе" о 22:25.

На офіційному сайті телеканалу "ICTV" міститься програма телепередач на 27 листопада, де анонсується, що вже о 00:00 годині транслюватиметься розважальна передача "Прожекторперісхілтон", а також українофобська кінострічка "Мы из будущего 2".

І навіть "Перший національний" на своєму офіційному сайті анонсує програму "Наша пісня", що транслюватиметься о 12:10 в День пам'яті жертв голодомору.

Телеканал "СТБ" анонсує трансляцію розважального шоу "Танцюють всі" о 12:55, 15:05 та 16:05 цього ж дня.

Натомість 27 листопада 2010 року дані телеканали не пропонують жодної програми чи фільму, який би стосувався вшанування пам'яті жертв Голодомору.

Транслюючи музично-розважальні та комедійні телепередачі в День пам'яті жертв голодоморів, телеканали цим самим зневажають національну честь і гідність кожного представника української нації.

З огляду на викладені обставини Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вважає політику телеканалів "Інтер", "ICTV", "СТБ" та "Першого Національного каналу України" такою, що посягає на честь і гідність українських громадян, чим порушує ч.1 ст. 3 та ч. 1 ст. 68 Конституції України, де містяться гарантії захисту честі та гідності кожного. Телеканали також порушують положення абзацу 9 ч.2 ст. 2 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", де є норма про недопущення використання телерадіоорганізацій, зокрема для поширення інформації, яка посягає на честь і гідність особи.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає вжити відповідних заходів на виконання положення ст. 3 Закону України "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні", де, зокрема, закріплено обов'язок органів державної влади відповідно до своїх повноважень "брати участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері відновлення та збереження національної пам'яті Українського народу" та "сприяти консолідації та розвитку української нації, її історичної свідомості та культури, поширенню інформації про Голодомор 1932-1933 років в Україні серед громадян України та світової громадськості".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Телебачення»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.