Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Відомий українофоб вестиме “історичну передачу” на українському ТБ

Телебачення 23299 переглядів

Опубліковано - 10.12.2010 23:59 | Всі новини | Версія для друку

Бузина буде вішати локшину про історію слов’ян
Бузина буде вішати локшину про історію слов’ян
На городі - Бузина, а в Києві дядько: телеканал К1 запускає історичний проект, який вестиме письменник Олесь Бузина.

Про це повідомляє група “Інтер”, до якої входить телеканал, пише МедіаБізнес.

Перший випуск програми “Слідами пращурів” з Олесем Бузиною вийде в ефір 13 грудня о 23:00. Надалі вона буде транслюватися по понеділках у цей час.

Серед тем, які будуть висвітлюватися в проекті, - коріння та історія традицій і забобони, чому люди їх дотримуються, що вони означають у слов'ян.

Бузина - автор скандального видання “Вурдалак Тарас Шевченко”, а також книги “Таємна історія України-Русі”.

Нагадаємо, 23 березня цього року активістка жіночого руху FEMEN Олександра Шевченко запустила тортом в Бузину під час презентації його книги “Поверніть жінкам гареми” в одній з київських книгарень. Дівчину потім оштрафували за це на 119 грн.

Про уподобання цього "письменника" і "історика" свідчать наступні факти (за викладами Вікіпедії):

“Вурдала́к Тарас Шевченко” — літературно-публіцистичний твір, що численною критикою був сприйнятий як пасквіль, в якій автор у різний спосіб (посиленням акцентів на негативних моментах біографії, підтасовуванням фактажу й відвертими інсинуаціями) намагається вибудувати негативний образ Тараса Шевченка.

30 жовтня 2000 року в Києві, біля будинку Подільського районного суду, група чоловіків і жінок немолодого віку побила Олеся Бузину. Ця група з'явилася на суд за позовом кількох письменників проти журналіста й газети «Киевские ведомости», яка надрукувала на своїх сторінках твір, що їх обурив. Побиття перервав наряд міліції. Лікарі діагностували в Олеся Бузини струс мозку, ушкодження носа, великі гематоми та рвані подряпини на обличчі, через що його й госпіталізували.

Того ж 30 жовтня 2000 року в Рівному було здійснено спробу погрому редакції газети «Рівне вечірнє», яка 20 жовтня передрукувати главу з книги «Вурдалак Тарас Шевченко». Після цієї публікації найбільшу газету області позбавили акредитації на засіданнях міської ради, а 30 жовтня під стіни редакції з'явилися групи обурених пікетників. Їхні представники на чолі з народним депутатом України Василем Червонієм спробували передати лист, в якому засуджували цю публікацію, головному редактору газети, але того на місці не виявилося. Тоді у вікна редакції полетіло камiння, а її стіни розписали гнівними лозунгами «Геть із Рівного!» та ін., а також шестикутними зірками.
Олесь Бузина - спадковий професійний українофоб
Олесь Бузина - спадковий професійний українофоб
"В ящику - Бузина, а в КДБ - батько". Спадковий українофоб

Так що, зомбоящик від “Інтеру” готує чергову порцію "історичних відкриттів" від україноненависника Бузини. І можете не сумніватися, вони будуть представлені професійно - Бузина спадковий фахівець по чіплянню локшини - його батько був співробітником 5-го (ідеологічного) управління КДБ, а згодом Іван Котовенко описав його в своєму романі «Тринадцятий місяць». Надамо короткий зміст роману, щоб вам було зрозуміло в якому середовищі виховувався майбутній "письменник".

Головний герой роману «Тринадцятий місяць» - майор Бузина, він вважається одним із найдосвідченіших професіоналів-оперативників 5-го управління КДБ УРСР на ділянці перехоплення каналів зв’язку закордонних ОУН з їхніми спільниками в Україні та проведення «оперативних ігор» і опиняється у скрутному становищі - він стає об’єктом підозр свого керівництва у дворушництві.

Пік подій припадає на ситуацію, що склалась в кар’єрі генерала Федорчука після призначення його на посаду голови КДБ у Києві і часткової реалізації централізованої групової справи оперативної розробки «Блок».

Основних фігурантів справи (В’ячеслава Чорновола, Івана Світличного, Євгена Сверстюка, Святослава Караванського та ін.) заарештовано і засуджено до тривалих строків ув’язнення, припинено випуск нелегального видання «Український вісник», об’єкти, які тимчасово залишились на свободі (Оксана Мешко, Борис Антоненко-Давидович, Микола Руденко, Лариса Скорик, Олесь Бердник тощо) перебувають під пильним наглядом органів КДБ. Але ще рано українським чекістам святкувати перемогу.

Раптово оперативна обстановка в республіці загострюється - на головній вулиці Києва Хрещатику невідомі зловмисники вивісили жовто-блакитний прапор, на Дніпровській набережній вчинили напис націоналістичного характеру, під час нічної навчальної тривоги для офіцерів 5-го управління на будинок КДБ несподівано вчиняє напад невідома диверсійна група...

Усі описані в романі події – реальні, автор лише змінив прізвища деяких персонажів (не виключивши можливого випадкового збігу) з огляду на те, що не з усіх архівних матеріалів, до яких він мав доступ в процесі роботи над книгою, знято гриф таємності.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Телебачення»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.