Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Окупаційна влада більше опікується охороною бовванів радянського минулого, ніж захистом громадян

Назад в СРСР 7434 перегляди

Опубліковано - 16.01.2011 16:21 | Всі новини | Версія для друку

Малороські правоохоронці ретельно охороняють пам`ять про своїх духовних наставників - Дзержинского і Сталіна
Малороські правоохоронці ретельно охороняють пам`ять про своїх духовних наставників - Дзержинского і Сталіна
У Запоріжжі вже п’ятий день утримують в ізоляторі “свободівця” Юрія Гудименка за звинуваченням в обливанні фарбою пам’ятника Феліксу Дзержинському.

Про це заявив голова Житомирської облорганізації ВО Свобода Сидір Кізін. Він нагадав, що обливання фарбою пам'ятника Дзержинському на Площі Свободи в Запоріжжі мало місце в травні минулого року, повідомляє Кореспондент.net.

"Порушена 19 травня кримінальна справа була закрита через вісім днів за відсутністю в діях Гудименка складу злочину", - додав Кізін.

Однак 5 січня цього року, за його словами, прокурором Запорізької області було скасовано попереднє рішення і знову порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 296 КК України (групове хуліганство, вчинене з особливою зухвалістю).
Той самий “шедевр монументального мистецтва”
Той самий “шедевр монументального мистецтва”
Кізін також повідомив, що після затримання Гудименка на три доби правоохоронці Запоріжжя звернулися до суду з поданням про застосування до "свободівця" запобіжного заходу - утримання під вартою на час розслідування справи.

"Жовтневий районний суд Запоріжжя продовжив термін затримання до 10 днів", - сказав Кізін. При цьому він висловив стурбованість станом здоров'я свого однопартійця і вважає безпідставними пред'явлені Гудименко звинувачення.

Кізін повідомив, що ВО Свобода та правозахисники затриманого вже направили звернення до організації Міжнародна Амністія, Уповноваженого ВР з прав людини і в посольства іноземних держав.

Як повідомлялося, Жовтневий районний суд Запоріжжя заарештував заступника голови запорізької обласної організації партії Всеукраїнське об'єднання Свобода Юрія Гудименка до 23 січня, якого затримала міліція за підозрою в причетності до вибуху бюста Йосипу Сталіну в Запоріжжі 31 грудня 2010.

Як повідомлялося, 10 січня міліція затримала заступника голови облорганізації Свободи. 1 січня міліція порушила кримінальну справу за фактом знищення 31 грудня шляхом підриву пам'ятника. Тоді ж за підозрою в причетності до вибуху міліція затримала голову запорізької облорганізації Свободи, якого згодом відпустили.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.